Vrijeme je za DORF

Vrijeme je za DORF

Na DORF-u 2014. bit će prikazano 10 filmova u regionalnoj konkurenciji, pet u međunarodnoj i dva u selekciji "Tajna povijest rocka".

Od filmova iz regionalne konkurencije direktor festivala Toni Šarić izdvaja filmove "Zoffski grč" Zorana Kreme, "Pravi čovjek za kapitalizam" Dušana Moraveca i film "Stariji parazit ili tko je Marko Brecelj" Janeza Burgera iz Slovenije, a u međunarodnoj filmove o kultnom Grant Hartu "Every Everything The Music, Life &Times of Grant Hart" Gormana Becharda iz SAD-a, te "Noseland" Alekseya Igudesmana iz Austrije o virtuozu na violini Julianu Rachlinu.
"Poseban gost festivala je Mark A. Littler, autor brojnih uzbudljivih dokumentaraca, a prikazat ćemo dva njegova filma u programu 'Tajna povijest rocka'", najavljuje Toni Šarić. Poseban gost festivala je i Home Theatre Škripzikl, koji će svoj program predstaviti premijerno u Vinkovcima.

d-rola-447x257.jpg

Osim projekcija filmova, u okviru projekta posjetitelje očekuju koncerti. Nastupaju DJ Anhell Jerkass, sastav Straight Mickey and the Boyz iz Beograda te DJ Mario Kovač. U Gradskom kazalištu premijerno se mogu pogledati filmovi nastali na filmskim radionicama u Novom Sadu i Vinkovcima. Posebno je atraktivna premijera kratkog dokumentarnog filma o vinkovačkoj hip-hop sceni.

Vinkovačku premijeru na DORF-u doživjet će i film "Zagonetni dječak" Dražena Žarkovića, snimljen prema kultnom romanu Ivana Kušana o doživljajima hrabrog i domišljatog Ratka Milića zvanog Koko.

Uz nastavak suradnje s Hrvatskim filmskim savezom bit će predstavljeni i nagrađeni radovi s prošlogodišnjih nacionalnih smotri dječjeg video stvaralaštva.

d-rundek-untitled.jpgOsim projekcija filmova, koje će se održavati u Gradskom kazalištu Joze Ivakića i Centru znanja, tijekom DORF-a bit će predstavljene i knjige Ante Perkovića "Rundek, između knjiga o pjesmama", Marka Pogačara "Jugoton gori", Anđela Jurkasa "Off the record" te Velimira Grgića i Marka Mihalineca "Žuti titl".

U Galeriji Slavka Kopača u četvrtak u 19 sati otvara se izložba mladih vinkovačkih umjetnika  ARTisFact.

Detalje o programu i raspored saznajte na stranicama DORF-a.