Vrijeme velikih projekata i planova za bolju budućnost

Vrijeme velikih projekata i planova za bolju budućnost Vrijeme velikih projekata i planova za bolju budućnost

fotografije Amoreta Bajto

"Iznimno smo ponosni na sva postignuća ove županije čak i u vremenima pandemije; pokrenuli smo niz projekata i zasigurno nas čeka bolje sutra", rekao je osječko - baranjski župan Ivan Anušić na svečanosti u prigodi Dana županije te dodijelio priznanja za iznimna postignuća tvrtkama i pojedincima.

Proslava Dana županije počela je jutros kada je županijsko izaslanstvo, na čelu sa županom Ivanom Anušićem, položilo vijenac i zapalilo svijeće kod Kapelice Kraljice  mira u počast poginulim i umrlim  hrvatskim braniteljima. Vijence su položila  i izaslanstva Grada Osijeka, Hrvatske vojske  i policije te predstavnci braniteljskih udruga.  

U sjedištu županije, na prigodnoj svečanosti, podijeljene su iNagrade županije za iznimna postignuća zaslužnimtvrtkama i pojedincima. Župan Anušić istaknuo je da upravo ljudi koji su odgovorili na sve izazove ovog vremena svojim radom otvaraju perspektive razvoja i napretka na ovim prostorima.

U području gospodarstva nagrada je dodijeljena osječkoj Saponiji. Nagradu za postignuća u kulturi dobila je Daniela Taslidžić - Herman, za prosvjetu Maja Kassa, tjelesnu kulturu i sport Belišćanin Stjepan Krznarić te za ostvarenja u tehničkom stvaralaštvu Mirko Mesić.

Dan Osječko-baranjske županije obilježava se 2. lipnja, što je podsjetnik je na 2. lipnja 1997. godine, dan kad su se u Belom Manastiru, uz nazočnost Predsjednika Republike Hrvatske, izaslanstva Vlade Republike Hrvatske i Hrvatskog sabora te predstavnike UNTAES i drugih međunarodnih organizacija, po prvi puta od njezina osnivanja 1993. godine, u završnoj fazi dovršenja procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja u ustavno - pravni poredak Republike Hrvatske, na okupu našli predstavnici političkog života svih dijelova cjelovite Županije - članovi Županijske skupštine i dužnosnici Županije, gradonačelnici i načelnici svih gradova i općina izabrani na prvim izborima provedenim na području cijele i cjelovite Županije. Prihvaćajući ovaj dan, kao simbol uspostavljanja cjelovitosti Županije, Skupština je 3. srpnja 1997. godine donijela Odluku kojom se 2. lipnja određuje Danom Osječko-baranjske županije.

Dan županije reportažno