Vrijeme za OLJM

Vrijeme za OLJM

Koncerti, izložbe, kazališne predstave, radionice i sportski susreti ispunit će od danas do 6. rujna 35. Osječko ljeto mladih.

Osječko ljeto mladih svečano je otvoreno u Hrvatskom narodnom kazalištu predstavom "Život i djelo biskupa Josipa Jurja Strossmayera" studenata Umjetničke akademije u Osijeku te nastupom vokalnog ansambla Brevis.
Sportski je program, kažu , potpuno drugačiji nego u dosadašnjih 35 godina, a novost je utrka na 1200 metara te bubble soccer – nogomet u kavezu u balonima. Slično je i s ostalim programskim sadržajima. Science caffe bavi se medicinskim temama – pričat će se o kliničkoj smrti i utjecaju atmosferske prašine tijekom posljednjeg ledenog doba na razvoj ljudske vrste. U umjetničkom dijelu moći će se pogledati lutkarska predstava „Potraga za dijamantnom suzom“, nastupa NoJazzBand, a Barutana će vjerojatno biti premala za sve one koji će htjeti poslušati „Brevis limited edition“. Svi koji žele moći će pohoditi radionicu crtanja, a glazbeni program za koji je rezerviran prostor Manježa u Kampusu – već prema izvođačima – podijeljen je na Lega-day, Cro-day i Ino-day. Nastupaju Sanja Azenić i Bonus Band, Ivan Zak, Vigor, Željko Bebek, Gužva u 16-ercu, Red Roosters, Krle i Inspektori i beogradski Van Gogh.
Sve informacije o programu 35. Osječkog ljeta mladih, koji je ove godine pomaknut na kraj ljeta, mogu se naći na njihovoj Facebook stranici.