Vukovar: Gradski vijećnik odrekao se vijećničke naknade

Vukovar: Gradski vijećnik odrekao se vijećničke naknade

fotografija: facebook

Vijećnik Živoga zida u Vukovaru Pavao Josić odrekao se prava na vijećničku naknadu u korist Grada Vukovara, a to je obznanio na sjednici Gradskoga vijeća Vukovara održanoj u četvrtak, kada je novinarima podijelio priopćenje o toj svojoj odluci.

"Ne želim uživati u privilegiji koju su osmislili i ozakonili politički manipulatori kako bi sebi priskrbili poslušnu kritičnu masu za dizanje ruku u provođenju svojih zločinačkih i neljudskih nakana. Sredstva kojih se odričem, 57.000 kuna, koje bih dobio za vrijeme trajanja četverogodišnjeg mandata ostavljam svome Gradu. Odričem se i svake poslovne suradnje, koja bi se eventualno mogla izroditi između moje obiteljske tvrtke i grada u periodu dok sam gradski vijećnik", navodi se u Josićevu priopćenju.
Također je poručio kako želi na vrlo jednostavan način pokazati svojim sugrađanima, kolegama vijećnicima i gradskim čelnicima kako bi se trebali ponašati ljudi koji su dobili privilegiju da svojim radom pridonesu dobrobiti društva.
U Gradskom vijeću Vukovara Josić, koji je vlasnik obiteljskog hotela, jedini je vijećnik ispred Živoga zida. Svaki izabrani vijećnik na ime svoga rada mjesečno dobiva naknadu od 1200 kuna.

Na Gradskome vijeću u Vukovaru, među ostalim, usvojena je Odluka o izmjenama i dopunama Proračuna Grada Vukovara za tekuću godinu. Proračun je smanjen za oko 80 milijuna kuna odnosno s 334 na 250 milijuna kuna. Razlog tomu je nova gradska tržnica.

Vukovarski rebalans - pročelnica Upravnog odjela za financije i nabavu Vlasta Šibalić