Vukovar. nagrade Grada studentima za izvrsnost

Vukovar. nagrade Grada studentima za izvrsnost

fotografija HRV/

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović primili su 22 vukovarska studenta koji su u akademskoj 2015/2016. godini postigli izvrstan uspjeh.

Tom prigodom čestitali su im na uspjehu, a gradonačelnik im je kao poticaj daljnjem postizanju vrhunskih rezultata uručio nagrade u iznosu od 500 kn naglasivši kako su oni budućnost našega grada.

"Ovi mladi ljudi budućnost su našega grada. Ugodno me iznenadilo da je od ova 22 studenta njih čak 12 iz područja medicinskih znanosti što je jako dobro s obzirom na sve stariju populaciju i deficit liječnika. Ali i ostali studenti drugih područja nisu manje vrijedni… Svi oni budućnost su i perspektiva grada Vukovara stoga smo im ovom mjerom, iako su većina i stipendisti Grada Vukovara, željeli dati dodatan poticaj, motivirati ih i na simboličan način nagraditi njihovu izvrsnost kako bi imali još veći poticaj za izvrsno studiranje, završavanje fakulteta, povratak u Vukovar i izgrađivanje našega grada na vrhunskim znanstvenim postignućima koja će oni zasigurno imati", rekao je gradonačelnik dodavši kako razmišljaju o uvođenju stipendija i za poslijediplomske studije.

Pročelnica Ana Živanović rekla je kako je u proračunu Grada Vukovara za 2017. godinu izdvojeno 2.300.000 kuna za stipendiranje 264 studenta.

/tekst i fotografije HRV/