Vukovar: Održana početna konferencija EU projekta 'HEART NET' u NMB

Vukovar: Održana početna konferencija EU projekta 'HEART NET' u NMB Vukovar: Održana početna konferencija EU projekta 'HEART NET' u NMB

fotografije: HRT/mvp

U Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar (NMB) održana je početna konferencija projekta Heart Net. Riječ je o projektu prekogranične suradnje Interreg IPA CBC Hrvatska – Srbija 2014.-2020. koji se provodi u partnerstvu s Institutom za kardiovaskularne bolesti Vojvodine.

Ukupna vrijednost projekta je 1.170.481,00 eura od kojih 40 posto pripada vukovarskoj Nacionalnoj memorijalnoj bolnici.

U okviru projekta prekogranične suradnje, vukovarska je bolnica dobila vrijednu kardiološku opremu. Time je, po riječima voditeljice Internog odjela, internistice – kardiologinje dr. Ivanke Mihajlović, kompletirana oprema za neinvazivnu kompletnu kardiološku obradu.

Okupljene je pozdravio prof.dr. Siniša Maslovara, zamjenik privremene ravnateljice NMB dr. Vesne Bosanac.

Pozdravnu riječ putem video poziva uputio je i nositelj projekta, direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine prof dr.sc. Aleksandar Redžek, a o rezultatima dosadašnjeg rada na projektu i planovima za iduće razdoblje govorio voditelj projekta prof.dr. Ilija Srdanović.  Početnoj konferenciji bio je nazočan i vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

"Izuzetno sam sretan što se na području naše Županije provode projekti koji uvelike doprinose boljem i kvalitetnijem radu bolnice, a na zadovoljstvo svih njenih korisnika. Vukovarsko-srijemska županija će i dalje nastojati davati podršku i potporu ovakvim projektima" - rekao je župan Dekanić.

Projekt HEART NET financiran je sredstvima iz fondova Europske unije, na temelju poziva na dostavu projektnih prijedloga u okviru programa Interreg IPA Cross-border Cooperation Programme Croatia-Serbia 2014-2020., kojeg je provodilo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Vodeći partner na projektu je Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, dok je partner na projektu Nacionalna memorijalna bolnica Vukovar. Ugovorena vrijednost projekta za NMB Vukovar je 495.691,08 € (cca 3.648.236,78 kn), a razdoblje provedbe projekta je od 01. srpnja 2019. godine do 30. studenog 2021. godine.

Projekt NMB Vukovar odnosi se na investicijsko ulaganje u opremanje Odjela za internu medicinu nabavom kardiološke opreme procijenjene vrijednosti 411.000 € (cca 3.082.500,00 kuna), izradu studije o kardiovaskularnim bolestima i utjecajima na njihov nastanak kod pacijenata NMB Vukovar, te razmjenu iskustava i tehničko umrežavanje u cilju poboljšanja kvalitete zdravstvenih usluga koje se pružaju kardiovaskularnim pacijentima.