Vukovarska ada - omiljeno izletište i kupalište

Vukovarska ada - omiljeno izletište i kupalište Vukovarska ada - omiljeno izletište i kupalište

Foto: Stjepan Filipović

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava posjetio je vukovarsku adu, a povodom početka sezone manifestacije „Ljeto na vukovarskoj adi 2019.“ Vukovarska ada tijekom godina postala je omiljeno izletište i kupalište ne samo Vukovaraca nego i građana iz okolnih sela i gradova.

Nakon čišćenja i uređenja, o čemu već 14 godina brigu vodi Športsko-ribolovna udruga „Dunav“, 13. srpnja 2019. godine otvorena je sezona kupanja na vukovarskoj adi.
Na vukovarskoj adi za vrijeme vrućih ljetnih dana, i ove godine posjetitelji mogu pronaći odmor u hladovini krošnje, zaigrati odbojku ili mali nogomet na pijesku na uređenim igralištima, zaigrati picigin u plićaku pješčane plaže te pronaći rashlađenje u Dunavu.
"Zadovoljstvo nam je danas biti na vukovarskoj adi, jednom sadržaju koji obogaćuje život grada Vukovara, njegovih građana ali i turističku ponudu, nešto po čemu smo poznati i u cijeloj državi i zadovoljstvo mi je danas biti ovdje, nakon i ove godine izrealiziranog projekta Ljetovanje na adi gdje svim posjetiteljima, a govorimo o špicama vikendom kada na tisuće posjetitelja borave na ovom prostoru i provode ugodno vrijeme druženja u prirodnom ambijentu u prekrasnom okruženju Dunava, pijeska, topola s različitim sportskim, ugostiteljskim sadržajima na plaži, kampom i sve ove godine, koje su iza nas kazuju u prilog tome da je riječ o jednom prekrasnom projektu koji nailazi na dobar odaziv i koji se provodi uz doista primjenu svig sigurnosnih mjera tako da je pravo zadovoljstvo reći da sve ove godine ovdje nije bilo problema, da su svi korisnici naišli na sadržaje zbog kojih su došli ovamo, ali i na to da nikakav incident nismo imali", rekao je gradonačelnik Ivan Penava.