Vukovarski spomen u prigodi Dana neovisnosti

Vukovarski spomen u prigodi Dana neovisnosti

U prigodi Dana neovisnosti Republike Hrvatske izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije položilo je vijence na Memorijalnom groblju u Vukovaru u spomen na poginule hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu.

vijenci-vu1.jpgUz članove izaslanstva Vukovarsko-srijemske županije, vijence su položila i izaslanstva Grada Vukovara, predvođena gradonačelnikom Ivanom Penavom kao i braniteljske udruge grada Vukovara, Policijske uprave Vukovarsko-srijemske županije, na čelu sa zamjenikom načelnikom Fabijanom Kapularom i Hrvatske vojske, gardijske oklopne mehanizirane brigade HV Vinkovci predvođena brigadirom Denisom Tretinjakom, te Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije, predvođena predsjednikom Koordinacije Markom Miličevićem.

"Prošlo je dvadeset i četiri godine od povijesnog događaja 8. listopada 1991. godine, dana kada je Sabor Republike Hrvatske jednoglasno donio Odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ, te su stvoreni temelji hrvatske neovisnosti. Kao i svake godine, i danas smo odali počast te izrazili duboku zahvalnost našim vitezovima, našim braniteljima i civilima, koji su dali svoje živote za neovisnu Hrvatsku", istaknuo je župan Božo Galić.

/tekst i fotografije press služba VSŽ/