Vukovarski vatrogasci gasili požare u Dalmaciji

Vukovarski vatrogasci gasili požare u Dalmaciji

fotografije HRV

Župan vukovarsko-srijemski Božo Galić primio je vatrogasce koji su ovoga ljeta sudjelovali u gašenjima požara u Dalmaciji. Vatrogasci su ukazali na probleme koje imaju na terenu te upozorili na potrebu veće decentralizacija, kontinuiranog ulaganja u opremu vatrogasaca i njihovu obuku.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Vukovarsko-srijemske županije Antun Jelić rekao je kako su vatrogasci s istoka Hrvatske već godinama stacionirani u Jelsi tijekom ljeta ali i da su ove godine, s obzirom na izvanrednu situaciju, gasili požar u Pristegu. "Na terenu je bio 21 vatrogasac s četiri vozila. Bili su tamo vatrogasci iz Javnih vatrogasnih postrojbi Vukovar, Vinkovci i Ilok ali i članovi Dobrovoljnih vatrogasnih društava Bošnjaci, otok, Vrbanja, Štitar, Cerna i Jarmina. Pet dana su tamo sudjelovali u gašenju požara i sudjelovali u spašavanju imovine i ljudskih života", rekao je Jelić. Prisjećajujući se dana u gašenju požara neki od vatrogasaca koji su bili na terenu rekli su kako su u prvih 48 sati, od kako su došli na teren, 38 sati bili na požarištu. Vatra je, kazali su, bila nadomak samih kuća, a dodatni problem su bile zaostale mine i jaka bura. Susret sa županom bila je i prigoda da se upozori na probleme s kojima se susreću. "Trenutno smo i dobro opremljeni iako opreme nikad nije dosta. Svaka uložena kuna u vatrogasce i njihovu opremu se u kriznim situacijama vraća višestruko", istakao je Jelić.
Župan Galić vatrogascima s područja županije koji su išli gasiti požare u Dalmaciju zahvalio je zbog njihovog zalaganja u spašavanju imovine i života.