Vukovarskim braniteljima projekt SIMPA

Vukovarskim braniteljima projekt SIMPA Vukovarskim braniteljima projekt SIMPA

Vukovar, foto M.Kralj/HRT Radio Osijek

U Vukovaru je održana početna konferencija EU projekta "Socijalna i motivacijska potpora hrvatskim braniteljima- SIMPA" nositelja Udruge policije vukovarskih branitelja u partnerstvu s Koordinacijom udruga iz Domovinskog rata.

Cilj je osigurati psihosocijalnu potporu braniteljima i članovima njihovih obitelji a vrijednost projekta je milijun i 870 tisuća kuna od čega je iz Europskog socijalnog fonda sufinancirano 85% . Projekt socijalne i motivacijske potpore braniteljima i njihovim obiteljima osmislila je i napisala Razvojna agencija Vukovara VURA. Time su vukovarske braniteljske udruge dobile prva sredstva iz Europskog socijalnog fonda u ovim razmjerima. 

Želja je poboljašati kvalitetu života hratskim braniteljima i članovima njihovih obitelji a ovaj je projekt veliki iskorak s obzirom da su do sada provodili projekte u vrijednosti od 30-50 tisuća kuna, rekao je predsjednik Udruge policije vukovarskih branitelja Zlatko Horvat. Udruga je izradila upitnike kako bi vidjeli potrebe branitelja, njihovu zainteresiranost za radne terapije, sportske, psihološku pomoć a udruga će, ovim projektom, nabaviti i vozilo te zaposliti tri mlade osobe u projektni tim.     

U sklopu projekta branitelji će u Vukovaru, kako bi uljepšali svoj grad, na šetnici posaditi 500 stabala japanske trešnje.