Vukovarsko-srijemska županija i dalje žarište zaraze

Vukovarsko-srijemska županija i dalje žarište zaraze

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, analizom 81 uzorka, otkrivene su 24 novozaražene osobe, od kojih je većina iz Vinkovaca. U ostalim županijama novozaraženih nema. Nažalost, u Brodsko-posavskoj županiji jedna je osoba preminula.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata 24 su nove osobe pozitivne na koronavirus - 18 osoba je iz Vinkovaca te po jedna iz Drenovaca, Vukovara, Ivankova, Slakovaca, Rokovaca i Cerića. Analiziran je 81 uzorak. Zbog covida-19 hospitalizirano je devet pacijenata, dok se 183 nalazi na kućnom liječenju, među kojima i 16 djelatnika iz zdravstvenog sustava (2 liječnika, 8 medicinskih sestara/tehničara, 5 drugih zdravstvenih radnika i 1 nezdravstveni radnik)Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 483, od kojih je 286 osoba izliječeno, a 5 osoba je preminulo. 
U samoizolaciji na području županije je 415 osoba - iz sustava zdravstva je njih 16 (4 liječnika, 8 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena radnika i 1 nezdravstveni radnik).
U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nije zabilježen ni jedan novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2.  Nažalost, jedna osoba je preminula, izvijestio je Stožer civilne zaštite te županije. Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije je 167, dok je broj aktivnih slučajeva 13. Broj osoba pod mjerom samoizolacije je 66.
Novozaraženih od jučer nema ni na 
području Virovitičko-podravske županije, gdje je jučer testirano 20 osoba. Kako ističu iz županijskog Stožera civilne zaštite, već sedam dana zaredom nema novooboljelih. Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije 31 osoba zaražena je koronavirusom. Od toga, sedmero je trenutno aktivno, dvadeset i tri osobe su se oporavile, a jedan muškarac je preminuo. U samoizolaciji se nalazi 45 osoba. 
Prvi puta od 17. lipnja u Osječko-baranjskoj županiji nema novozaraženih. U posljednja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek obrađeno je 147 uzoraka i ni jedan nije bio pozitivan na koronavirus. "Tako lijepa vijest, odnosno zadnji dan bez novopozitivnih osoba na području Osječko-baranjske županije zabilježen je prije 47 dana", stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite.
U KBC-u Osijek trenutno je hospitalizirano 28 pacijenata oboljelih od covida19, od kojih se dva nalaze na respiratoru.