Wine & Bike Tour - odgođen dio programa

Wine & Bike Tour - odgođen dio programa

fotografija iz poziva organizatora

Zbog najavljene kiše organizatori su odgodili dio subotnjeg programa Wine & Bike Toura. Prema najavama meteorologa prije podne će još biti suho, tako da će se utrka po vinogradima održati. Večerašnja predstava Adam i ona je ionako pod krovom. U Društvenom domu u Erdutu počinje u 19 sati.

Priopćenje organizatora prenosimo u cijelosti:
Vremenska prognoza zaprijetila se organizaciji Wine & Bike-a koji su program prilagodili vremenskim uvjetima. Neka vas to ne brine jer veliki dio programa će se održati kroz dva najavljena dana. Ovogodišnji program Wine & Bike-a održava se od 6. do 7. rujna, a posjetitelje već tradicionalno očekuje bogati mozaik sastavljen od dramskog i glazbenog programa, biciklističko – vinske utrke i dana otvorenih podruma Erdutskog vinogorja.
Manifestaciju u petak, 6. rujna, otvara kabaretska predstava „Adam i ona“, s početkom u 19.00 sati. Dan otvorenih podruma Erdutskog vinogorja održat će se u subotu, 7. rujna, a tom prilikom moguće je posjetiti vinarije Erdutskog vinogorja. Ujutro istog dana počinje već tradicionalno zabavna vinsko-biciklistička utrka u kojoj je glavni cilj stići što prije sa što većim brojem zatvorenih butelja vina na cilj u vinariji Erdutskih vinograda d.d. gdje sudionike utrke čeka papreni zalogaj. Od podneva će u okruženju Erdutske vinarije posjetitelji uživati u kušanju vina koji dodatno začinjuje čaroban ambijent uz vrhunske DJ beatove.
Provedite se tijekom dana jer večernju bitku protiv oblaka i kapljica koje će ispuštati ipak ne možemo dobiti, te ju nećemo ni započinjati. Najavljeni večernji program ipak se odgađa, a više informacija o tome kada ćemo isplesati noć iznad Erduta javit ćemo vam čim nam Sunce potvrdi da neće dozvoliti kiši da nas u tom plemenitom naumu sprječava.
Ulaz na program manifestacije je slobodan." 
Organizator manifestacije je Općina Erdut, suorganizatori su Udruga vinara i vinogradara Erdut, PORC Erdut, Turistička zajednica Osječko-baranjske Županije, TZ Općine Erdut i Kreativna agencija Adverta.

Program (prilagođen kišnim uvjetima)

6. rujna (petak)
19.00 – 20.30 Predstava: Adam i ona, Adam Scena
Društveni dom Erdut, Josipa Krašteka bb (županijska cesta Aljmaš – Erdut)  

7. rujna (subota)
10.00 – 12.00 Wine & Bike biciklističko-vinska utrka: ruta Aljmaš - Erdut
Natjecatelji će imati zadatak sakupljanja vinskih butelja na određenim lokacijama uz rutu.
Pobjednik utrke bit će sudionik koji je uspio sakupiti i donijeti najveći broj butelja u što kraćem vremenu. Svi sudionici osvajaju sakupljene butelje, dok pobjednik osvaja i dodatnu nagradu.

10.00 – 18.00 Dan otvorenih podruma
Vinarije Erdutskog vinogorja
http://vinskacesta.opcina-erdut.hr/

12.00 DJ ON WINE SESSION
Erdutski vinogradi d.d., Trg Branka Hercega 1, Erdut