WineOS vol.5

WineOS                    vol.5

Najveći vinski festival na istoku Hrvatske, WineOS, ove će zime doživjeti svoje peto izdanje. Održat će se u petak i subotu, 11. i 12. siječnja od 15 do 21 sat u Muzeju Okusa .

wineos-casa.jpg"Posjetitelji će ponovno moći uživati u vinima najvažnijih vinarija iz regije Slavonija i Podunavlje, gostiju iz drugih hrvatskih regija, ali i onih iz susjednih zemalja. Osim vinara, izlagat će i proizvođači raznih delicija, suhomesnatih proizvoda, sireva, rakija i slastica, mahom s našeg područja. Lokalni proizvođači Osječanima i njihovim gostima i ove će se godine predstaviti zahvaljujući pomoći Osječko – baranjske županije", najavljuje organizator festivala, udruga Dekanter, WineOS će ujedno biti i odlično zagrijavanje za najvažniji vinski datum u kalendaru, blagdan Svetoga Vinka, koji je desetak dana kasnije.
Festival će i ove godine pratiti program radionica koje su već sada izazvale veliko zanimanje publike, a neke od njih su "Vranac nije samo za topla podneblja", "Vinski Indiana Jones", "Zapjenjena graševina" ili "Čista priroda - vina bez kompromisa". Dapače, veći dio edukativnih predavanja, koja je ponovno osmislio poznati vinski bloger Željko Garmaz, već je do kraja rezerviran. Ono što organizatore posebno veseli jest činjenica da se za njih predbilježio velik broj ljudi iz raznih dijelova Hrvatske i susjednih zemalja što pokazuje kako su i termin i teme izuzetno privlačni.
Ulaznice za festival prodaju se po cijeni od 80 kuna i mogu se kupiti u Vinoteci "Vinita" u Strossmayerovoj 21. Tu se mogu kupiti i ulaznice za radionice na kojima još ima slobodnog mjesta, a njihova je cijena 50 kuna. Više informacija o festivalu i pratećem programu možete pronaći na Facebooku i na službenoj stranici WineOS-a.