Wings for Life na osječkom Pampasu

Wings for Life na osječkom Pampasu Wings for Life na osječkom Pampasu
foto Ž. Kovačević foto Ž. Kovačević
foto Ž. Kovačević foto Ž. Kovačević
foto Ž. Kovačević foto Ž. Kovačević
foto Ž. Kovačević foto Ž. Kovačević
foto Ž. Kovačević foto Ž. Kovačević
foto Ž. Kovačević foto Ž. Kovačević
Andrej Flauder (foto Ž. Kovačević) Andrej Flauder (foto Ž. Kovačević)

foto Ž. Kovačević

Biciklistički Klub Weekend Warriors organizirao je na osječkom Pampasu utrku Wings For Life. Wings for Life World Run je globalna utrka koja okuplja kako trkačice i trkače, tako i natjecatelje u kolicima.

Umjesto ciljne crte natjecatelji se utrkuju tako da bježe od virtualnog presretačkog vozila. Virtualno presretačko vozilo nakon što se natjecateljica ili natjecatelj prijave na aplikaciju kreće 30 minuta nakon početka utrke brzinom od 14 km/h, postupno povećavajući brzinu sve dok ne prestigne i posljednjeg natjecatelja. Posebnost utrke je da se sav uplaćeni novac od donacija i startnina ulaže u istraživanja leđne moždine. Osječka se utrka trčala na Pampasu, pored cestovnog mosta te stazom kroz šumu uz Dravu u dužini od 5 kilometara, a utrci se pridružilo više od stotinu natjecatelja.

Sve natjecateljice i natjecatelji koji su govorili za Radio Osijek izrazili su veliko zadovoljstvo što se utrka mogla trčati i u Osijeku. Brojni su i prije željeli biti dio svjetskog pokreta kojim se pomaže oboljelima i nastradalima, no Zadar im je bio predaleko. Svi su najavaili dolazak i slijedeće godine istaknuvši kako će, ako se utrka održi, povesti i pozvati prijatelje i znance.

"I naša je želja da se utrka održi i sljedeće godine, no to ovisi o organizatoru. Njihova je želja da utrka bude što masovnija, i u što većem centru, no nadamo se da smo ih dobrom organizacijom privoljeli da se na Pampasu ili negdje drugdje u Osijeku družimo i dogodine.",rekao je u ime Weekend Warriorsa, organizatora utrke, Andrej Flauder.