Wings for life u Osijeku i Brođancima

Wings for life u Osijeku i Brođancima

Utrka ''Wings for Life'' i ove će godine u jednom danu ujediniti cijeli svijet, ali i Hrvatsku. U nedjelju, 9. svibnja u isto vrijeme u 13 sati na tisuće će trčati za one koji to ne mogu. Wings for life ove će se godine trčati također u Osijeku i Brođancima.

Trkači cijeloga svijeta startaju u isto vrijeme za isti cilj – lakši život osobama s ozljedama leđne moždine. Zadatak je trčati koliko možeš dok te ne sustigne virtualno presretačko vozilo. Potrebno je samo preuzeti mobilnu aplikaciju ''Wings for Life World Run'', platiti voucher/kupon i odlučiti na koji način želiš trčati: sam, s prijateljima ili kao dio organizirane utrke. Sve donacije i startnine u cijelosti izravno idu u korist istraživanja kojima je cilj pronaći lijek za ozljede leđne moždine.
U utrci mogu sudjelovati apsolutno svi – bez obzira na to jesu li redoviti trkači ili početnici koji se nikada nisu bavili trčanjem. Osječani su do sada trčali u Zadru, ali ove godine imaju priliku utrku proći u svom gradu. Biciklistički Klub Weekend Warriors organizira Wings For Life u Osijeku, a start je na Pampasu. "Red Bull je prepoznao organizacijske sposobnosti našeg kluba koji već godinama stoji iza velikih događanja iz svijeta ekstremnih sportova te nam je ponuđena prilika da upravo u gradu na Dravi organiziramo lokalnu verziju najveće svjetske humanitarne utrke. Ovom prilikom, BK Weekend Warriors surađuje s Udrugom Srce Slavonije i Baranje koja se već potvrdila kao pouzdan partner našeg kluba. Pola staze se trči, utrkuje, vozi po nasipu gdje je pristup moguć osobama u kolicima, ostatak staze ide kroz šumu'', pojasno je Andrej Flauder, predsjednik BK Weekend Warriors. Prijave i podrobnije informacije mogu se naći na stranici: https://www.wingsforlifeworldrun.com/en/locations/osijek-pampas
Facebook najava događaja https://www.facebook.com/events/828557111205283
Utrka Wings for life organizira se i u Brođancima iz kojeg u 13 sati kreću zajedno i trkači i sudionici u invalidskim kolicima, trči se prema Habjanovcima, a zatim prema Cretu Bizovačkom, gdje je okretište i istom se trasom sudionici vraćaju u Brođance, centar Olimpijade starih sportova.
Staza je duga 10,6 km. Prijava i podrobnije informacije mogu se naći na poveznici https://www.wingsforlifeworldrun.com/en/locations/brodanci
"Pozovi prijatelje, preuzmi Wings for Life World Run aplikaciju i pridruži se svim trkačima dok te ne prestigne virtualno presretačko vozilo. Utrka započinje točno u 13:00. Sudionici moraju upaliti svoje aplikacije najkasnije u 12:55! Virtualno presretačko vozilo kreće 30 minuta nakon početka utrke brzinom od 14 km/h, postupno ju povećavajući sve dok ne prestigne i posljednjeg natjecatelja", objašnjavaju organizatori.