Wonderland u Elektrotehničkoj i prometnoj školi

Wonderland u Elektrotehničkoj i prometnoj školi Wonderland u Elektrotehničkoj i prometnoj školi

Ovoga tjedna učenici osječke Elektrotehničke i prometne škole s kolegama iz Poljske, Turske, Portugala i Finske stvaraju idealnu državu. Tijekom različitih aktivnosti učenici uče kako biti aktivni građani Europske unije.

Elektrotehnička i prometna škola Osijek kao partner sudjeluje u projektu Erasmus+ sa školama iz četiri zemlje - Poljskom, Turskom, Portugalom i Finskom. U projektu, koji je traje do 31. kolovoza 2018., učenice uz vodstvo nastavnika stvaraju idealnu državu -Wonderland. Svaka je škola- partner izradila elemente koji čine takvu državu: zastavu, grb i logo.

Elektrotehnička i prometna škola ugostila je 24 učenika te 8 nastavnika. Tijekom različitih aktivnosti - izradu zakona idealne zemlje Wonderlanda, radionice s političarima, prezentacije idealnog školskog sustava, idealnog školskog sata učenici uče kako biti aktivni gradani EU.

Jedan od dijelova projekta, za koji je zadužena Elektrotehnička i prometna škola, je predstaviti zdrav životni stil kako bi gradani Wonderlanda bili zdravi. Tako se danas organizira Otvoreni dan u kojem sudjeluju i ostali učenici osječke škole koji uče kako održati tijelo i duh zdravima. Naglašava se važnost zdravog životnog stila kroz sportske aktivnosti i radionice s liječnicima, nutricionistima, trenerima...

Učenici preuzimaju i ulogu promotora Osijeka, Slavonije i Hrvatske te će gosti iz Poljske, Turske, Portugala i Finske upoznati i prirodne ljepote našeg kraja.  

 

 

projekt Wonderland