Za socijalno potrebite novih 68 stanova u Tenji

Za socijalno potrebite novih 68 stanova u Tenji Za socijalno potrebite novih 68 stanova u Tenji
foto Radio Osijek / KI foto Radio Osijek / KI
foto Radio Osijek / KI foto Radio Osijek / KI
foto Radio Osijek / KI foto Radio Osijek / KI
foto Radio Osijek / KI foto Radio Osijek / KI
foto Radio Osijek / KI foto Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

Socijalno ugrožene osobe i obitelji s područja grada Osijeka mogle bi do kraja 2023. useliti u 68 novih gradskih stanova. Najavio je to danas gradonačelnik Osijeka Ivan Radić obilazeći radove na izgradnji nove stambene zgrade u Osječkoj ulici u Tenji.

"Gradimo 68 stanova za naše potrebite sugrađane veličine od 25 do 67 četvornih metara. Riječ je o investiciji Grada Osijeka vrijednoj 22,3 milijuna kuna. Izgradnja je počela u veljači ove godine i drago mi je vidjeti da napreduje planiranom dinamikom, tako da bi zgrada trebala biti gotova u proljeće 2023. godine", rekao je gradonačelnik Radić i podsjetio kako grad trenutačno raspolaže sa 664 stana koja su popunjena, te da je u svibnju ove godine bio raspisan Natječaj za utvrđivanje nove liste za davanje gradskih stanova u najam: "Podnesena su 184 zahtjeva, a nakon provedenog postupka utvrđivanja reda prvenstva i donošenja prijedloga Liste, utvrdit će se konačna Lista kandidata za razdoblje od dvije godine. Ta će lista stupiti na snagu 14. prosinca 2021.", dodao je Radić.

Ivan Ćurić, predstavnik izvođača radova, tvrtke Massa d.o.o., izjavio je kako je zgrada izvrsno koncipirana za buduće mlade obitelji i korisnike, dok je pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo, energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša Ljiljana Belajdžić pojasnila kako je projektirana prema najsuvremenijim standardima u smislu energetske učinkovitosti te prilagođena osobama s invaliditetom i težom pokretljivošću.

Zgrada će sadržavati 68 stanova, od čega 15 manjih i 10 većih garsonijera, 15 jednosobnih stanova od približno 45 kvadrata, 15 dvosobnih stanova ne manjih od 55 četvornih metara te 13 trosobnih stanova ne manjih od 65 kvadrata, a za svaki stan izgradit će se i pripadajuće parkirališno mjesto. Podsjetimo i kako je Osijek posljednju zgradu za socijalno potrebite izgradio u Opatijskoj ulici, gdje se u svibnju ove godine u nove stanove uselilo 25 osječkih obitelji.

Izjave Ivan Radić, Ivan Ćurić i Ljiljana Belajdžić