Za vedrije i sigurnije dvorište

Za vedrije i sigurnije dvorište

Udruga Vedri grad i vrtić Vedri dani pozivaju sugrađane na humanitarne priredbe „Za vedrije i sigurnije dvorište“, koja će se održati u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u subotu, 12. ožujka u 10,30 te u 11,30.

Mališani Dječjeg vrtića Vedri dani u dobi od 3 do 6 godina i njihovi roditelji pripremili su predstavu „Crvenkapica se izgubila“ odgojiteljice Brigite Šimić.
Humanitarne priredbe organiziraju se s ciljem prikupljanja sredstava za sigurnije dvorište Dječjeg vrtića Vedri dani. U dvorištu vrtića nalaze se igrala (penjalice, ljuljačke i slično) koja nemaju zaštitne podloge što ugrožava sigurnost djece. „Već smo svjedočili ozljedama djece, zbog neprilagođenog igrališta. Uprava vrtića nema osigurana financijska sredstva za postavljanje zaštitnih podloga i kako bismo riješili ovaj problem te umanjili opasnost od ozljeda, pokrenuli smo akciju prikupljanja sredstava kojom bismo osigurali postavljanje gumenih podloga ispod igrala u Dječjem vrtiću Vedri dani u kojem svakodnevno boravi gotovo stotinu djece. Daljnjim aktivnostima planiramo dvorište učiniti reprezentativnim prostorom središta našega grada“, kaže potpredsjednik Udruge Vedri grad Toni Podmanicki. Cijeli projekt, procjenjuju u Udruzi, stoji tridesetak tisuća kuna, a prikupe li dovoljno novca podloge bi mogle biti postavljene već ovoga proljeća.
Cijena ulaznica za priredbe nije fiksna, ali preporučeni je iznos donacija za pojedinačnu kartu 25 kuna. Prilog „Za vedrije i sigurnije dvorište” moguće je donirati i na žiro-račun Udruge Vedri grad: Zagrebačka banka IBAN: HR7623600001102458613

U akciju Udruge Vedri grad, kojom žele omogućiti vedrije i sigurnije djetinjstvo, uz odgojitelje, djecu Dječjeg vrtića Vedri dani i njihove obitelji, uključile su se i brojne javne ličnosti i tvrtke partneri.
vedri-dani-dvoriste-plakat.png