Zabrana posjeta Kliničkom bolničkom centru Osijek

Zabrana posjeta Kliničkom bolničkom centru Osijek

foto KBC Osijek

Posjeti bolesnicima koji se liječe u Kliničkom bolničkom centru u Osijeku do daljnjega su zabranjeni. Zbog sve više oboljelih od gripe koji su pregledani ili hospitalizirani u KBC-u, Ravnateljstvo je zabranilo posjete radi prevencije moguće epidemije.

"Iz dana u dan raste broj bolesnika sa simptomima gripe koji dolaze u naše ambulante, osobito ambulantu na Klinici za zarazne bolesti. Kako bismo zaštitili hospitalizirane bolesnike, koji iz drugih razloga leže u našoj bolnici, i spriječili prijenos gripe od posjetitelja, molimo građane da imaju razumijevanje za ovu mjeru. Nadamo se da zabrana posjeta neće trajati predugo. Kada se najjači nalet gripe smiri, uspostavit ćemo uobičajeni radni dan u bolnici", rekao je za naš radio predsjednik Povjerenstva za bolničke infekcije Domagoj Drenjančević.

Podsjetio je kako je posebno važno spriječiti širenje influence među hospitaliziranim bolesnicima. "Ako bi došlo do infekcije gripe među njima, mogla bi se lako proširiti, a nekima bi mogla prouzročiti komplikacije, što ovom zabranom posjeta želimo izbjeći", istaknuo je profesor Drenjančević.