Zagrebački CK pomaže "Rijeci ljubavi"

Zagrebački CK pomaže  "Rijeci ljubavi"

Paketi života, a ovih dana i svaka litra mlijeka, važni su za Osječane u potrebi i 680 djece o kojima skrbi "Rijeka ljubavi". Stalnu pomoć Udruzi pruža Gradsko društvo CK Zagreb, koje je danas boravilo u Osijeku.

Zagrebački Crveni križ osigurao je i prije dva dana pomoć u hrani i higijenskim potrepštinama u vrijednosti 150 tisuća kuna i to je još jedna u nizu akcija koje ovaj Crveni križ pokreće za korisnike pomoći u Humanitarnoj udruzi "Rijeka ljubavi" u Osijeku. Zahvalna je na suradnji predsjednica Udruge Štefica Čučak, koja je istaknula kako mnogi ne bi mogli preživjeti bez paketa života. Na žalost, potrebe su sve veće, a ovoga trenutka u Udruzi nema ni jedne litre mlijeka, stoga je pozvala sve koji to mogu da pomognu. "Rijeka ljubavi" skrbi, uz ostale sugrađane, o 680 djece, 10 trudnica i jednoj deseteročlanoj obitelji. Unatoč ljetu i godišnjim odmorima, stalno se dijeli pomoć. 
Suradnjom je zadovoljan i ravnatelj Crvenoga križa Zagreb Petar Penava, ali je podsjetio kako nije lako prikupljati humanitarnu pomoć, no,  uspjeli su pojačati sustav doniranja. U posljednjih pet godina čak su 10 puta povećali donacije, od samo 400.000 kuna 2013. godine, lani je njihova vrijednost dosegnula 6 milijuna. +Zagrebački Crveni križ pomaže socijalnoj samoposluzi u Osijeku, bio je prvi donator i to je ostao do danas. Istaknuto je kako potrebe za pomoći, na žalost, i dalje rastu, kako je tužno kada se otvaraju socijalne samoposluge, ali one su važno mjesto pomoći obiteljima u potrebi.