Zagrebački filharmoničari u Vukovaru

Zagrebački filharmoničari u Vukovaru

Foto: Grad Vukovar

Zagrebačka filharmonija nastavlja tradiciju svojih koncerata u Vukovaru – u Perivoju dvorca Eltz nastupaju u nedjelju, 26. rujna s početkom u 18 sati .

"Ove godine Zagrebačla filharmonija ponovno gostuje u Vukovaru - gradu heroju. S posebnim poštovanjem prema značenju Vukovaru u recentnoj hrvatskoj povijesti šef dirigent Dawid Runtz odlučio je pokloniti svoj nastup gradu heroju", najavljuju zagrebački filharmoničari na svojim mrežnim stranicama.

Program:
Marin Rabadan
Fanfare za or€kestar

Wolfgang Amadeus Mozart
40. Simfonija u g-molu, KV550

Antonin Dvořak
Slavenski plesovi op. 46

Edward Grieg
Peer Gynt,
1. orkestralna suita, op 46

U slučaju lošeg vremena koncert će se održati u Sportskoj dvorani Osnovne škole Dragutina Tadijanovića.

Prema riječima ravnateljice Gradskog muzeja Vukovar Ruže Marić suradnja sa Zagrebačkom filharmonijom započela je još 1998. godine kada je ovaj svjetski poznati orkestar u još uvijek razrušenome gradu održao svoj prvi koncert.
"Bilo je to 27. svibnja 1998. kada je Zagrebačka filharmonija u perivoju razrušenoga Dvorca Eltz održala svoj prvi koncert u Vukovaru. Na koncertu je bilo više glazbenika nego gledatelja, ali to je svakako bio i svojevrsni povratak kulture u Vukovar poslije čega se ta naša suradnja samo nastavila. Od tada Zagrebačka filharmonija svake godine u Vukovaru održava koncert i to je nešto čime se Vukovar svakako može pohvaliti", rekla je Marić. Na istom mjestu, ali 20 godina kasnije, Zagrebačka filharmonija je na isti datum održala koncert, ali tada u perivoju obnovljenog i uređenog Dvorca Eltz.