„Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke!“

„Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke!“ „Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke!“

Cijela Hrvatska i još devet drugih zemalja sudjeluju u kampanji „Hug for Guinness, hug for rare!/Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke“. Grlilo se i slikalo i u Osijeku .

Hrvatski savez za rijetke bolesti obilježavajući Međunarodni dan rijetkih bolesti sudjeluje i u međunarodnom projektu obaranja Guinnessovog rekorda u kategoriji najvećeg online foto albuma zagrljaja. U Tjednu zagrljaja od 21. do 27. veljače pokušat će prikupiti više od 108 121 fotografije koliko iznosi sadašnji svjetski rekord.
Kampanji se, uz veliki broj organizacija, udruga i škola iz cijele Hrvatske, priključila i Dječja osječka kreativna kućica koja je podržala kampanju „grljenja“. Uz voditelje i volontere iz Dokkice akciji su se priključile i poznate osobe sportske i kulturne scene. Sandra Lončarić Tankosić, Areta Ćurković i Robert Seligman građanima su nudili besplatne zagrljaje i pri tome se fotografirali. „Dokkica je uspjela skupiti više od 500 fotografija koje će postaviti na internetsku stranicu kampanje hugforare.com i tako sudjelovati u obaranju Guinnessovog rekorda“, kaže Mirna Šmit iz Dokkice.