Zaljubljene maškare osvajaju Valpovo i Belišće

Zaljubljene maškare osvajaju Valpovo i Belišće

Dan nakon Valentinova, u subotu 15. veljače, na vlast dolaze zaljubljene maškare – u valpovačkom dvorcu proglasit će se 4. fašnička Karašicka Republika Belišća i Valpova. Zabava počinje u 21 sat .

Maskotrash zabavom u dvorcu Prandau-Normann u Valpovu započinje četvrta po redu Karašicka Republika koja na šaljiv način ostvaruje bolju suradnju Belišća i Valpova. I ove godine bira se novi Grofmann koji će u pokladno vrijeme preuzeti vlast nad tim slavonskim gradovima. „Novost je što će tema ovih maškara biti ljubav stoga ako tražite savršen maskirani provod za Valentinovo, naelektriziran hrvatskim trashom iz 90-ih, ali i stranim ljubavnim pjesmama, valpovački dvorac je place to be!”, najavljuju organizatori. Neslužbeno dojavljuju da će se na tulumu osim novog Grofmanna birati i određene ljubavne titule kao što je nagrada za najljepšu osobu zaljubljenu u samog sebe, zatim počast nesretno zaljubljenoj osobi s najvećom perspektivom potencijalnog osvajanja, ali i najljepši bivši par koji je ostao u dobrim odnosima. Sve je dodatno začinjeno s postavljenim ljubavnim kutijama u belišćanskoj knjižnici i valpovačkom Katančiću gdje se mogu ostaviti ljubavna pisma kao nekada u osnovnoj školi. Za one kojima je i to previše, na tulumu ih čekaju školski leksikoni, pa tko zna možda do idućeg fašnika osvoje svoju dragu.
„Fašnička Republika ove godine traje tjedan dana i završava 22. veljače kada će se na ledini između dva grada već tradicionalno spaliti slamnati pust, odigrati maskonogomet između Belišća i Valpova, ali i uživati u siromašnoj gastro ponudi. Udruga Karašicka Republika po prvi puta će izvesti i performans-predstavu vanjske godišnje skupštine koja će naravno biti otvorena za javnost. Pozivamo sve ljude šaljive volje da obuku maske, izvedu van najšarenija alter ega i zaplešu na bezvremenske domaće i strane trash hitove! Tko zna, možda baš vi dobijete nagradu za najgorobolju masku koja podjednako očarava kombinacijom ljepote i ružnoće, kreativnosti i dosade”, stoji u pozivu koji završava sloganom: „Šaljive maske nestrpljivo vire iz mašte (vrebajući duše tašte), karašicki fašnik kuca na vrata, Belišće i Valpovo brat do brata!”