Započinje rekonstrukcija biciklističkih staza prema Tenji i Bilju

Započinje rekonstrukcija biciklističkih staza prema Tenji i Bilju

HRT

Projekt "Biciklističke staze Grada Osijeka- Biljska cesta i Tenjska cesta" od sljedećeg tjedna kreće u svoju realizaciju. Rekonstrukcijom se planira obnoviti ukupno 3,6 kilometara biciklističke staze, od čega 1,6 prema Tenji i dva kilometra prema Bilju.

76762645_427721794589835_2691332726509797376_n.jpgU utorak, trećega prosinca, započinju radovi na rekonstrukciji biciklističkih staza na dvije dionice: Osijek Bilje i Osijek-Tenja, a obuhvaćat će rekonstrukciju kolničke infrastrukture, radove odvodnje i proširenje staze. Ukupna vrijednost procijenjena je na 3,9 milijuna kuna, od čega je najveći dio osiguran iz sredstava EU. „Svi radovi koji će biti izvedeni u narednom periodu su nužni kako bi bili u skladu s pravilnikom o biciklističkoj infrastrukturi. Ovim projektom naš je cilj osigurati maksimalnu sigurnost biciklista na navedenim dionicama, ali i učiniti fleksibilniju vezu s linijama javnog prijevoza grada Osijeka” naglasila je na predstavljanju zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

Osim dionice Osijek-Tenja koja će se rekonstruirati od nadvožnjaka preko obilaznice do ulaza u Tenju, druga staza, ona prema Bilju neće biti obnovljena u cijelosti. Razlog je administrativna podjela i uključivanje projekta Općine Bilje što je i potvrdila gradska pročelnica Odjela za upravne programe i projekte Europske unije Kornelija Mlinarević: „U Bilju već pripremaju nabavu, a uskoro se očekuje realizacija i početak gradnje njihove dionice staze koja bi se naposljetku spojila kod nekadašnje benzinske crpke na Biljskoj cesti”, zaključila je Mlinarević.

Za izvođače radova koji će se izvoditi istovremeno na obje dionice, odabrane su tvrtke Osijek- Koteks i Gravia d.o.o.