Zaposlenici HEP Opskrbe uredili dio šetnice Parka prirode Kopački rit

Zaposlenici HEP Opskrbe uredili dio šetnice Parka prirode Kopački rit

Zaposlenici HEP Opskrbe svoju su akciju „Naša ZelEn priča“ ove godine održali u Parku prirode Kopački rit, zajedno s djelatnicima Parka prirode. Tijekom višesatne akcije pomogli su u saniranju prvog dijela šetnice te obojali kilometar šetnice.

U Aleji Dunavskih parkova postavljena je klupa, koju je Parku donirala HEP Opskrba, a na kojoj će se budući posjetitelji moći odmoriti i uživati u pogledu.
"Volontiranjem naših zaposlenika dodatno ističemo svoju brigu za društvo te nas veseli pomagati zajednici kojoj je to potrebno. Na tom konceptu nastao je i naš proizvod ZelEn - električna energija iz obnovljivih izvora. Posebno smo ponosni što se sredstva od prodaje proizvoda ZelEn prikupljaju u Fond iz kojeg se realiziraju projekti iz područja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti i to za potrebe ustanova koje skrbe za socijalno osjetljive kategorije stanovništva. Iz Fonda ZelEn do sada je realizirano jedanaest projekata u vrijednosti 3,3 milijuna kuna, a upravo je u tijeku i javni poziv za donaciju projekata u iznosu od milijun kuna. Svojim poslovanjem želimo povećati svijest o odgovornom ponašanju prema prirodi i okolišu u kojem živimo i djelujemo" istaknula je Kristina Sušanj, voditeljica projekta „Naša ZelEn priča“.
Paralelno s ponudom ZelEna, pokrenuta je akcija „Sto zelenih stabala“ u sklopu koje je posađeno više stotina stabala uz HEP-ove hidroelektrane, a „Naša ZelEn priča“ proširena je i na druge društveno korisne projekte. Proteklih godina bile su to: akcija čišćenja obale, bojenje dječjih domova, prikupljanje pomoći za socijalno osjetljive skupine društva, trčanje humanitarnih utrka, pomoć stradalima od potresa i druge korisne akcije.