Zašto je srušeno dječje igralište u Tenji?

Zašto je srušeno dječje igralište u Tenji? Zašto je srušeno dječje igralište u Tenji?
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Zašto je Grad Osijek srušio dječje igralište koje su mještani Tenje samostalno izgradili? To pitanje postavio je gradski vijećnik iz stranke Biraj bolje Kristijan Šimičić s konferencije za novinstvo održane u Tenji u parku koji su mještani ljetos uredili za dječju igru, no njihov je trud uništen.

Šimičić je rekao da su prije nekoliko mjeseci mještani Tenje odlučili zelenu površinu koja je godinama bila zarasla, neodržavana i neiskorištena od strane Grada Osijeka pretvoriti u dječje igralište. Željeli su, kazao je, uključiti što više djece i odraslih iz naselja u uređenje parka kako bi gradili zajedništvo i uredili park za svu djecu Tenje s obzirom na to da u krugu od kilometra nema ni jedno dječje igralište, a velik je broj djece. No, nakon što je park opremljen igralima, klupama, stolovima, a uređeno je i malo nogometno igralište, prema Šimičićevim riječima, poslan je bager koji je uništio sav trud. Ističe da je kao gradski vijećnik koji živi u Tenji, na sjednici Gradskog vijeća zamolio gradonačelnika da se iz proračuna od 800 milijuna kuna izdvoji 200.000 kuna i napravi novi park za djecu na ovom mjestu, no da je njegov prijedlog odbijen bez ikakvog komentara. Kako tvrdi, tri dana kasnije poslani su bageri da sruše dječje igralište u Tenji koje su mještani zajedno izgradili.

„Pitam se kakav je to grad i vodstvo grada Osijeka koje djeci ruši igrališta, a odbija graditi nova? Nevjerojatno je da Grad Osijek novac troši na rušenje dječjeg igrališta, a svoju gradsku parcelu pokraj dječjeg igrališta 30 godina nije očistio. Na toj parceli se nalazi ruševna građevina iz koje vire žice, armatura i otpadaju komadi žbuke. Gradu Osijeku smo poslali na desetke dopisa za neuređena gradska zemljišta koja su prijetnja sigurnosti mještanima i nitko ništa nije poduzeo, no kada treba rušiti ono što su mještani izgradili za djecu tada su iz Grada vrlo efikasni. Sramotno je kako Grad Osijek funkcionira i kako se odnosi prema svojoj imovini koju ne održava. A o odnosu prema svojim građanima da i ne govorimo, zaključio je Šimičić.

Među roditeljima koji su se danas okupili kako bi upozorili na problem bila je Anita Stevanović koja nam je rekla kako su ogorčeni ovakvim razvojem situacije. „Dnevno se ovdje igralo 25-ero djece. Zašto je to ovako završilo? Kakvu smo poruku mi odrasli poslali djeci, kako da im se opravdamo?”, rekla je Stevanović.