Završen veliki kružni tok u Vukovaru

Završen veliki kružni tok u Vukovaru Završen veliki kružni tok u Vukovaru

foto: Vukovar.hr

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava obišao je završene radove na rekonstrukciji raskrižja državne ceste D2 i ulica Županijske, Gundulićeve i Dunavskog prilaza u kružni tok sa sanacijom postojećeg i izgradnjom novog nadvožnjaka preko pruge.

Državna cesta D2 prolazi kroz grad Vukovar i predstavlja jednu od glavnih gradskih prometnica. Izgradnjom novog nadvožnjaka i kružnog toka omogućeno je prometovanje u četiri prometna traka za razliku do razdoblja prije izgradnje kada se promet odvijao u dva prometna traka. Isto tako omogućeno je nesmetano skretanje teretnih vozila u Luku Vukovar što je prije bio izuzetno veliki problem te je na siguran način riješen problem pješaka i biciklista na ovome frekventnom raskrižju.
Navedenom je izgradnjom riješen još jedan dugogodišnji problem, a to je da su sada, po prvi puta u povijesti Vukovara, spojena biciklističkom stazom dva dijela grada - centar i Borovo naselje.


Izgradnja i rekonstrukcija izvedeni su  temeljem ugovora između Hrvatskih cesta i tvrtke Strabag, koja je izvela radove na postavljanju nosive konstrukcije novog nadvožnjaka, sanaciju postojećeg te su izvedeni radovi nove kolničke konstrukcije sa zatvorenim sustavom cestovne odvodnje.

U završnoj fazi rekonstrukcija prometnice postavljena je nova javna rasvjeta, nova vertikalna i označena horizontalna signalizacija te su postavljene zaštitne ograde za bicikliste i pješake. Ukupna duljina rekonstrukcijom obuhvaćene dionice iznosi cca 515 m prema Gundulićevoj ulici, odnosno cca 490 m prema Županijskoj ulici. Građevina se priključuje na postojeće prometnice i na postojeću kanalizacijsku mrežu te na postojeću javnu rasvjetu prometnih površina.

Vrijednost izvedenih radova je gotovo 23,5 milijuna kuna.

Ivan Penava, izjava