Završena dokapitalizacija Đure Đaković Holdinga

Završena dokapitalizacija Đure Đaković Holdinga

Foto: Sbplus.hr

Proces dokapitalizacije Holdinga Đure Đakovića uspješno je dovršen. Tijekom tri kruga upisa novih dionica temeljni je kapital te slavonskobrodske tvrtke povećan je za 87,2 milijuna kuna, a najveći ulagač je država sa 65 milijuna kuna.

"Sudjelovanjem u dokapitalizaciji poslali smo dvije poruke, da vjerujemo u budućnost Đakovića i da ćemo kao većinski dioničar (62 posto) učiniti sve što je u moguće kako bi pomogli industriji Đure Đakovića odraditi restrukturiranje i doći do samoodrživosti", rekao je danas na konferenciji za novinare ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak i dodao kako je država dokapitalizacijom od 65 milijuna kuna dala priliku Đuri Đakoviću da se presloži. "Svakako smo planirali pomoći Đuri Đakoviću, samo je bilo pitanje s kojim iznosom" nastavio je ministar pojašnjavajući činjenicu da se država u dokapitalizaciji pojavila tek u trećem krugu. "Od uprave očekujemo hitnu provedbu programa restrukturiranja i 'napad' na nove ugovore", istaknuo je Vrdoljak.
Predsjednik uprave Đure Đakovića Tomislav Mazal vjeruje da će tvrtka na osnovu usvojenog programa restrukturiranja u iduća tri mjeseca doživjeti pozitivnu transformaciju. Očekuje da će u 2015. godini doći do realizacije ugovora koji će osigurati uspješno provođenje restrukturiranja. "Tri su glavna smjera kojima bi Đuro Đaković trebao ići - vojna oprema, proizvodnja vagona i energetski sektor" objašnjava Mazal. Vojni su program, kaže, predstavili na više tržišta te je vrlo izgledno da prvi ugovor ugovor bude potpisan u 2015. godini. Na upit novinara o kojem se kupcu radi, nije iznosio pojedinosti.
Procesom dokapitalizacije kroz tri kruga upisano je ukupno 4.359.616 novih dionica, čime je temeljni kapital Đuro Đaković Holdinga sa dosadašnjih 64,7 milijuna kuna povećan na 151,9 milijuna kuna te je podijeljen na 7.596.684 dionica nominalne vrijednost 20 kuna.