Završena manifestacija Hrvatska volontira 2015

Završena manifestacija Hrvatska volontira 2015 Završena manifestacija Hrvatska volontira 2015

Foto: FB Volonterski centar Osijek

Danas je na osječkoj Promenadi održana i posljednja aktivnost nacionalne manifestacije „Hrvatska volontira": sajam informiranja mladih pod nazivom "iMOS - Snaga sudjelovanja".

Na ovoj završnoj sajamskoj manifestaciji dvadesetak je udruga, ustanova i srednjih škola predstavilo svoje programe, aktivnosti i misije. Mjerio se šećer i tlak, demonstrirala se masaža ruku, pravili su se ukrasi od slame, pjevalo se i glumilo, informiralo. Neki su učili plesti, drugi su pak slušali priče, a svi su kroz zajedničke aktivnosti podsjetili koliko dobroga volontiranje donosi svakom pojedincu i zajednici. 
Volonterima i brojnim građanima raznih uzrasta koji su posjetili njihove štandove vrijeme je išlo na ruku - za razliku od jučerašnjeg dana i noći, nije bilo kiše i svoju su manifestaciju mogli održati kao što su planirali, na šetalištu uz Dravu.
"Kroz zajedničke aktivnosti podsjetili smo se koliko dobroga volontiranje donosi svakom pojedincu, zajednici u kojoj živimo, a time i društvu u cjelini", ističu iz Volonterskog centra Osijek. Oni su zajedno s 
PRONI Centrom za socijalno podučavanje i Savjet mladih Grada Osijeka organizirali ovu sajamsku priredbu, promovirajući suradnju i obilježavajući završetak tjedna bogatog volonterskim aktivnostima.