Završena prva energetska obnova u Đakovu

Završena prva energetska obnova u Đakovu

Završena je energetska obnova zgrade broj 13 na Vijencu kardinala Alojzija Stepinca u Đakovu. Nositelj projekta bio je Univerzal, koji upravlja s više od 60 zgrada kolektivnog stanovanja. .

"Trinaestica je u izvedbenoj fazi dobila hidroizolaciju, novo krovište, stolariju i najkvalitetniju termoizolacijsku ovojnicu. Vrijednost radova je preko pola milijuna kuna, od čega je upravitelj Univerzal preko Fonda za energetsku učinkovitost za stanare osigurao gotovo polovicu bespovratnih sredstava", izjavio je predsjednik Gradskog vijeća Đakova i inicijator energetske obnove Goran Soldo.

Uzme li se u obzir višestruka korist obnove, od ušteda u potrošnji energije do rasta vrijednosti nekretnine, korekcija pričuve neće dodatno opteretiti vlasnike stambenih prostora. Razliku će uštedjeti na nižim računima za struju i plin. Soldo dodaje da je projektna dokumentacija financirana stopostotnom subvencijom Fonda pa stanare nije koštala niti jedne jedine lipe, čime su ostvarene dodatne uštede. 

Trinaestica s Vijenca kardinala Alojzija Stepinca prvi je primjer potpuno provedenog procesa energetske obnove u Đakovu. Građevinski radovi, obavljeni za manje od dva mjeseca, trajno su zaustavili višegodišnje prokišnjavanje krova na zadovoljstvo stanara ugrađena je najkvalitetnija PVC stolarija i postavljena kamena vuna s najboljim energetskim svojstvima.