Završeni radovi u ulici Dravska obala u Podravlju

Završeni radovi u ulici Dravska obala u Podravlju

Foto: Stjepan Filipović

Radove vrijedne 2,5 milijuna kuna izvela je tvrtka Osijek-koteks. Prometnica je duga 650 metara i nakon rekonstrukcije proširena je s 2,5 na šest metara, rekla je voditeljica Odsjeka za graditeljstvo i energetsku učinkovitost Aleksandra Čulin.

"Cesta je bila u vrlo lošem stanju izazvana raznim opterećenjima tijekom intervencija obrane od poplava. Ideja je bila da se, iako je proširena, zadrži kontinuitet jednosmjerne ulice uz mogućnost bočnog parkiranja te intervencija. Napravljena je zatvorena odvodnja s modernim sustavom oborinske odvodnje zbog malih padova. Svi kolni prilazi su iznivelirani, a u nastavku predviđamo izgradnju javne rasvjete dvofunkcionalna što znači da ćemo osvijetliti trasu prometnice i dio šetnice uz rijeku Dravu", naglasio je Hrvoje Dragovan iz tvrtke RDC.
"Mislim da će stanovnici sada odahnuti nakon svih bura i oluja i kada prođe javna rasvijeta jedan kompleks bit će zatvoren i svi ćemo biti zadovoljni. Molila bih gradonačelnika da ovo bude jedan početak svega onoga što se mora odradili na Lijevoj obali jer postoje još četiri neasfaltirane ulice", rekla je predsjednica Mjesnog odbora Lijeva obala Lucija Tadić.
Ovo je jedno od tridesetak gradilišta u gradu Osijeku a ova je ulica nastavak radova započetih prije nekoliko godina. Završena je obaloutvrda i ovdje više neće biti poplava, te je omogućeno da napravimo urbanizaciju ovog dijela grada na način da smo ovu prometnicu riješili na najbolji način, rekao je gradonačelnik ivan Vrkić. "Vodilo se računa da kroz odvodnju a i komunikaciju ljudi mogu voziti i parkirati ispred svojih kuća. Učinili smo da ovaj dio grada koji je najbliži središtu Osijeka postane atraktivan i sigurno će biti osoba koji će željeti živjeti u ovom prostoru", istaknuo je gradonačelnik Vrkić.

 

Ivan Vrkić

Lucija Tadić