Završetak izgradnje Pampasa očekuje se u lipnju 2021.

Završetak izgradnje Pampasa očekuje se u lipnju 2021. Završetak izgradnje Pampasa očekuje se u lipnju 2021.

Foto:HRT Radio Osijek

Unatoč pandemiji koronavirusa izgradnja novog stadiona Nogometnog kluba Osijek nastavljena je bez poteškoća. Radove na budućem najmodernijem sportskom zdanju u zemlji obišla je i naša ekipa .

93054786_744900459380108_2472171012230217728_n.jpgKoronavirus nije uspio zaustaviti nicanje novog osječkog stadiona na kojem se radovi odvijaju “punom parom”. Nogometna arena i kamp na Pampasu, gotovo dvije godine nakon predstavljanja trenutno se nalaze u drugoj fazi izgradnje i to betonske strukture tribina što je i potvrdio voditelj projekta Marin Medved: “Završena je izgradnja 14 kosih nazubljenih greda na tribini istok. Trenutno se radovi odvijaju na sjeveroistočnoj strani budućeg stadiona, nakon čega prelazimo na sjever i jug, dok će kao posljednje u ovoj fazi niknuti zapadna tribina u sklopu koje se nalazi trokatnica s klupskim i ostalim popratnim prostorijama".

Podsjetimo ukupna vrijednost investicije iznosi 40 milijuna eura. Sredstva su već od ranije osigurana, dok bi po riječima direktora kluba Igora Galića Pampas u svom punom sjaju trebao zasjati za nešto više od godinu dana: “Dobili smo od Grada dozvolu da možemo s radovima nastaviti do lipnja 2021. Nadamo se da bismo s obzirom na intenzitet i dinamiku stadion već krajem ove godine mogli imati pod krovom, a za onaj konačni završetak ipak je najizgledniji lipanj iduće godine”, zaključuje Galić.