Završnica Osijek Fencing Campa 2021.

Završnica Osijek Fencing Campa 2021. Završnica Osijek Fencing Campa 2021.

fotografija web OBŽ

Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek domaćin je Osijek Fencing Campa 2021 – mačevalačkog kampa koji je okupio sve kategorije i veterane osječkih i gostujućih hrvatskih sportaša te iz okolnih zemalja. Kamp su danas, predzadnjeg dana, obišli čelnici Županije i Grada.

Predzadnjeg dana okupili su se dodatno pozvani treneri i stariji sportaša od 21 do 60 godina iz cijele regije na sparing turniru koji bi trebao biti svojevrsni ispit za polaznike. Cilj sparing turnira je izvršiti uvid u tehničku i taktičku kvalitetu drugih mačevalačkih škola u regiji te pružiti potporu znanjem regionalnim savezima u formiranju (Kosovo, Crna Gora i BiH).

Dožupan Mato Lukić i gogradonačelnik Dragan Vulin obišli su kamp i istaknuli da je lijepo vidjeti toliko mladih ljudi na okupu, usprkos vremenu epidemije u kojem živimo. "Više od 10 godina osječki entuzijasti promoviraju ovaj sport i predstavljaju ga građanima, posebice mladima, a u posljednje četiri godine, organizacijom kampa i mačevalačkog kupa postali smo itekako značajni u Hrvatskoj ali i cijeloj regiji", rekao je Vulin.

Prijavljeno je više od 60 polaznika iz svih kategorija bez sudionika natjecanja starijih skupina, a osim iz Hrvatske, dolaze iz Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije i Kosova. Cilj kampa je usvajanje i usavršavanje mačevalačke tehničke i taktike. Na treninzima koji su se održavali dvaput dnevno, sportaši su kroz slobodne sparinge, sparinge sa zadacima, vježbe u paru i druge vježbe, poboljšali svoju tehničku i taktičku spremu.
Mačevalački kamp u osnovi je namijenjen osječkim mačevateljima ali i svima u okolici. S polaznicima će po jakosnim  Kamp su vodili treneri mačevalačkog kluba "Inter", i to Filip Vuković i Marin Fabijanić, kao i trenerica Mačevalačkog kluba "Lokomotiva" Martina Zmaić. Bit će tu i trener Tomi Aleksandrovski iz Makedonije, a trenerski kadar iz Osijeka čine Zdenko Kurtović, Marija Lozančić i Branko Lozančić.
Na kraju je završni turnir s otvorenim pozivom svima.

Mato Lukić Dragan Vulin (Fencing Camp 2021)