Zdravko je krenuo - bajsom u Azil

Zdravko je krenuo - bajsom u Azil

GSSR “Sport za sve” Osijek u suorganizaciji s udrugom Pobjede i pod pokroviteljstvom Grada Osijeka, priprema za vas novu avanturu u sklopu akcije Zdravko je krenuo! Ovoga puta u subotu, 18. rujna svi sjedaju na bajs i kreću u osječki azil.

"Ima li ljepšeg načina da ispratimo ovo ljeto od druženja s “kerovcima” u azilu? Nema! Naravno da nema! Pa hajdemo redom – evo plana za subotu:
Od 9:30 čekamo vas u Tvrđi na Trgu Vatroslava Lisinskog sa štandovima Azilske butige, na kojima ćete moći ponoviti se za majice, šilterice, privjeske, ruksake... Točno u 10 krećemo bajsovima prema azilu uz medicinsku, policijsku, servisnu i organizacijsku pratnju! A to znači da bez brige možete povesti i klince, pa i one najmlađe... U azilu nam pripremaju doček sa finom okrijepom, nakon toga šetnja sa psima do Drave kako bismo pomogli da napušteni taj dan budu voljeni i nimalo sami! A kad ogladnite – vege kotlići za prste polizat! I gle sad ovo - za taj fini ručak nećete ni lipe potrošit! Ono što želimo jest da provedemo svi skupa dan na zraku, suncu, u društvu najdražih nam četveronožaca i dvonožaca, budemo dobri i napunimo si baterije. Ujedno ćemo obilježiti i Europski tjedan mobilnosti. A pazi još i ovo!!! Ispalo je da je naša biciklijada točno na World CleanUp Day pa se javio i Decathlon Osijek s idejom da kad smo već tu da počistimo našu inače prelijepu šetnicu pa da nam bude još i ljepše. A oni će azil nagraditi svojim sponzorstvom – ako napunimo kontejner smećem (a nažalost neće nam to biti teško učiniti) sve će u azilu obuti i obući za ovu zimu. Ima da nema zime i da svima bude toplo i suho, a sve što vi trebate (ako vam se da) jest pomoći nam da napunimo taj kontejner. Još će nam i oni doći u pomoć, jer i oni vole naš azil pa onda imamo u startu mnogo toga zajedničkog. Šta kažete na sve? Pristajemo jedino na: vidimo seee", pišu u svom pozivu iz Gradskog saveza za sportsku rekreaciju Sport za sve Osijek.
Iz udruge Pobjede dodaju kako će njihove volonterke napeći zavidnu količinu kolača, "koju ćete moći pojesti cijelu al u zamjenu za donacije za kerovce u Azilu i tako skupiti energije malim slatkim bombama. Sve kalorije potrošene na pedaliranje, šetnju i čišćenje šetnice nadoknadit ćete kolačima i kotlićima u Azilu. A kerovci će vam napuniti srcem takvom zahvalnošću da ćete se kući vratiti i umorni i siti i sretni,
što je zapravo cilj ovoga eventa", ističu iz Udruge Pobjede i dodaju: "Organizirani povratak za biciklistice i bicikliste biti će u 14 sati a vi možete, naravno ostati koliko vam srce želi."