Zdravko na ledu

Zdravko  na        ledu Zdravko  na        ledu

Na klizalištu Sokol centar održana je poslijednja velika Zdravkova aktivnost u 2019. godini. Riječ je o događaju pod nazivom "Zdravkova ledena avantura" koji je organiziran od strane Gradskog saveza za sportsku rekreaciju "Sport za sve" Osijek.

Svaki mjesec Zdravko omogućuje građanima da se besplatno okušaju u jednoj sportskoj disciplini, a u studenom je za građane pripremljen program na gradskom klizalištu. Sve Zdravkove aktivnosti namijenjene su svim dobnim skupinama, stoga je na ledenom podiju bilo moguće vidjeti sve generacije naših sugrađana, od razigranih mališana s obiteljima do građana u zlatnim godinama. Program koji je pripremljen bio je namijenjen svima, neovisno o njihovom iskustvu u bavljenju ovime sportom. Početnici su imali mogućnost naučiti osnove klizanja uz educirane trenere koji su im konstantno pružali podršku, a iskusniji klizači imali su mogućnost uživati u pripremljenom programu i Zdravkovim animacijama.

Grupa građana koja svake subote sudjeluje na besplatnim treninzima nordijskog hodanja također se pridružila klizačima u njihovoj avanturi, a velik broj hodača ovom je prilikom prvi put u životu u klizaljkama stao na led. Zdravkov tim iznimno je ponosan i na građane koji su se prošle godine na Zdravkovoj ledenoj avanturi prvi put okušali u klizanju i koji su se nastavili aktivno baviti ovim sportom.

Nakon sportsko-rekreativnog dijela programa građani su imali mogućnost kušati namirnice iz asortimana zdrave prehrane u sklopu Zdravkovog zdravog kutka, a za sve sudionike organizirana je i Decathlon nagradna tombola u sklopu koje je Decathlon nagradio deset najsretnijih klizača. Cijeli događaj bio je ispunjen pozitivom i sportskim duhom, a građani su dolaskom na ovu aktivnost dobili posljednji ovogodišnji pečat u Zdravkovoj rekreacijskoj kartici. Svi oni koji su tijekom godine skupili minimalno šest pečata pozvani su da u subotu, 22. prosinca u 19,30 na Adventu u Tvrđi sudjeluju u završnom izvlačenju u sklopu kojega će Zdravko nagrađivati rekreativce.