"Zeko, Zriko i Janje" u Noći kazališta

"Zeko, Zriko i Janje" u Noći kazališta "Zeko, Zriko i Janje" u Noći kazališta

I ove godine Dječje kazalište sudjeluje u Europskoj noći kazališta i to svečanom obnovom legendarne predstave Branka Mihaljevića „Zeko, Zriko i Janje“ u subotu, 21. studenoga s početkom u 18 sati. Izvedba koja je zbog velikog zanimanja trebala biti u nedjelju - otkazana je.

"Našoj najdugovječnijoj i najizvođenijoj predstavi u režiji Ivana Baloga, a koju su za ovu prigodu obnovili Aleksandra Colnarić i Ivica Lučić, darujemo nov život na sceni potpuno novom scenografijom koju je osmislila mlada Tončica Knez. U predstavi, kojoj se iz godine u godinu vesele i mali i veliki već generacijama, igraju Ivica Lučić, Inga Malidža, Lidija Helajz, Areta Ćurkokvić, Aleksandra Colnarić i Tihomir Grljušić/Srđan Kovačević", najavljuju iz Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku.
A priča je poznata: Pohlepni Vuk ukrao je iz stada Janje, dovukao ga u šumu i svezao za stablo. Neće ga još pojesti jer je premršavo. Vuk legne i zaspi, a iz grmlja izlazi Zeko. On priznaje Janjetu da nema ni trunke hrabrosti, ali će sve poduzeti da spasi Janje. Odvezuje uže kojim je Janje zarobljeno i oboje u strahu bježe. Pridružuje im se besposleni Zriko te oni zajednički traže neko sklonište. Na nesreću, potraže ga upravo u kući Lije, Vukove saveznice. Ona ih prima vrlo ljubazno, prepušta im kuću te odlazi sa svojom djecom na drugo mjesto, svojoj rođakinji. To je, međutim prijevara, jer ona izvješćuje Vuka! Na sreću, troje je prijatelja našlo saveznika u lugaru Luki, koji se obračunava s Vukom, predajući ga svojim kudrovima. Troje prijatelja odlučuje ostati kod lugara Luke, jer se više ne žele rastajati…
Ulaznice za svečanu obnovu su besplatne i već su podijeljene.
Zbog velikog zanimanja planirana je još jedna izvedba i to u nedjelju 22. studenoga u terminu nedjeljne matineje u 10,30 sati, ali u međuvremenu je stigla obavijest kako je zbog novih epidemioloških mjera i ograničenja broja gledatelja ta predstava otkazana. Povrat novca gledatelji mogu dobiti na blagajni kazališta.