Zelena lista: Reciklirajmo otpad, a ne prošlost

Zelena lista: Reciklirajmo otpad, a ne prošlost Zelena lista: Reciklirajmo otpad, a ne prošlost

foto M.Kralj/HRT Radio Osijek

Prioritet Zelene liste za EU izbore je ravnomjeran razvoj svih regija u Hrvatskoj, posebnu pozornost treba posvetiti Slavoniji i Baranji- naglašeno je na konferenciji za novinare u Čepinu koju su održali prvi na listi Nenad Matić i druga s liste, nezavisna vijećnica Općine Čepin Melani Starčević.

Zelena lista na izbore izlazi samostalno u suradnji s nezavisnim pojedincima, stručnjacima i aktivistima uz geslo "Reciklirajmo otpad, a ne prošlost". U svim zemljama Unije zelene stranke imaju značajnu ulogu u razvoju društva i postavljanju normi, kaže predsjednik stranke Nenad Matić. Matić ocjenjuje da slavonsko selo treba konkretnu pomoć i prioritet prilikom bodovanja za sredstva iz fondova Europske unije. Obnovljivi izvori energije su budućnost ali tek s povećanjem dostupnosti za sve građane na način da ulažu u solarne elektrane na svojim kućama i time ostvaruju dodatnu zaradu ali i pomažu u borbi protiv klimatskih promjena, ocjenjuju u Zelenoj listi. 

Melani Starčević, nezavisna kandidatkinja,  kaže da će u svojoj kampanji biti usmjerena na podizanje životnog standarda građana kroz održivi razvoj  a razlog njene kandidature je odlazak mladih i odumiranje sela na kojem ljudi sve lošije žive. Ono što bi za Slavoniju bilo od velikog značaja, kaže Starčević, je oživljavanje seoskog turizma, osnovanje mreže agro- inkubatora kojima bi se otvorila nova radna mjesta, očuvanje okoliša, povećanje razine energetske učinkovitosti čime bi se smanjili troškovi energenata i režija za građane.