Željko Kraljičak državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede

Željko Kraljičak državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede

Na zatvorenom dijelu današnje, 50. sjednice Vlade Republike Hrvatske dr.sc. Željko Kraljičak imenovan je državnim tajnikom u Ministarstvu poljoprivrede Republike Hrvatske .

Kraljičak je dobro poznat javnosti Osječko-baranjske županije, ali i drugih slavonskih županija, jer je bio dugogodišnji zamjenik župana Vladimira Šišljagića (HDSSB), a u stranačkom raskolu ostao je na Šišljagićevoj strani i bio je kandidat za njegova zamjenika u još jednom mandatu na posljednjim lokalnim izborima. Odličan je poznavatelj stanja u hrvatskoj poljoprivredi i vrlo je često upozoravao na brojne propuste svih dosadašnjih ministara koji su vodili iznimno važan sektor poljoprivrede. Nekadašnja stranka, u kojoj je vodio odbor za poljoprivredu, ali i mnoštvo poljoprivrednih udruga, kandidirali su ga za ministra poljoprivrede u Vladi Tomislava Karamarka 2015. godine. 

Od 2002. godine Željko Kraljičak vodio je tadašnji županijski ured za poljoprivredu, a 2012. godine doktorirao je na osječkom Poljoprivrednom fakultetu. Tema njegova doktorskog rada bila je "Utvrđivanje pogodnosti zemljišta Osječko-baranjske županije za uzgoj vinove loze".