Ženska energija na Slami

Ženska  energija    na   Slami

Na Staroj Dravi u Bilju od danas do 12. kolovoza održava se 13. Slama Land Art Festival, ove godine posvećen Femini, ženskoj energiji. Bogat program pripremljen je za vikend, a u nedjelju će, tradicionalno spaljivanje skulpture na kojoj će raditi svi umjetnici.

Festival je i ove godine međunarodni - uz domaće, stižu umjetnici iz Italije, Albanije i Srbije. "Ovogodišnji se festival održava po trinaesti put zaredom, a prateći numerologiju i moguća značenja određenih brojeva, mi smo odlučili broju 13 doznačiti samo pozitivna svojstva, te upravo zbog toga Slama Fest posvetiti Femini odnosno, ženskoj energiji", kaže predsjednik udruge Slama, idejni začetnik i umjetnički voditelj manifestacije Nikola Faller. Tako će i središnja skulptura biti Majka priroda. Faller će izrađivati i tri portala - na samom ulazu u prostor održavanja festivala bit će vrata u Pakao (po uzoru na Rodinovu skulpturu Mislioca i nikad dovršena Vrata pakla), na kraju je ulaz u Raj, a između ulaz u ishodište svakog čovjeka - maternicu. A, kako najavljuje Faller, bit će to interaktivne skulpture.
"I ove godine, u tjedan dana stvaranja, od 06. do 12. kolovoza , okupit ćemo se na prostoru Stare Drave u Bilju te kroz različite oblike izražavanja svim posjetiteljima 11. i 12. kolovoza pružiti nezaboravno iskustvo uživanja u spoju umjetnosti i prirode", stoji u najavi tog međunarodnog festivala na Facebook straniciU bogatom glazbeno-performerskom programu završnice je i Astrokutak Goge Kovačević (uz predavanje o Veneri i radionice), promocije, DJ, plesne točke, žongliranje vatrom, sviranje didžeridua (zahvaljujući Osječaninu koji je tijekom 20 godina života u Australiji imao prigodu upoznati tamošnje starosjedioce i naučiti svirati taj instrument)...