Zgrade oko Eurodoma i dalje propadaju

Zgrade oko Eurodoma i dalje propadaju

Nekoliko stambenih zgrada u Istarskoj i Vukovarskoj ulici još uvijek predstavljaju opasnost po njihove stanare i prolaznike jer oštećenja nastala gradnjom Eurodoma nisu sanirana i pitanje je vremena kada će netko nastradati - poručili su iz osječkog HDZ-a.

 

Pozivamo sve mjerodavne institucije da se uključe u rješavanje problema stanovnika Istarske i Vukovarske ulice u kojima su narušena kvaliteta stanovanja i opasnost za prolaznike svakodnevnica koja traje već osam godina - istaknuo je predsjednik HDZ-ova gradskog odbora Damir Kramarić na konferenciji za novinstvo naslovljenoj „Istarska ulica opasna je po život građana".

Temelji zgrade sve više tonu, zidovi pucaju, a dosadašnja nastojanja rješavanja problema pravnim putem ne daju rezultata - posvjedočio je jedan od stanara zgrade u Istarskoj ulici.

Pozdravljamo investicije i otvaranje novih radnih mjesta, ali ne nauštrb sigurnosti građana - poručio je Kramarić, koji obnaša i dužnost Predsjednika odbora za građansku sigurnost osječkog Gradskog vijeća.

Stanari strahuju da će bez pomoći gradskih, županijskih i mjerodavnih državnih institucija u pravnom sporu s Eurodomom oštećene zgrade u Istarskoj i Vukovarskoj ulici i dalje biti mjesta opasnog življenja.