Zimska škola "Graditelji": Kako kuća postaje dom

Zimska škola "Graditelji": Kako kuća postaje dom

fotografija iz pozivnice organizatora

I ove školske godine, tijekom zimskih praznika, od 7. do 9. siječnja, Graditeljsko-geodetska škola Osijek u suradnji s Građevinskim i arhitektonskim fakultetom organizira četvrtu Zimsku kreativnu školu „Graditelji“. Tema je "Kako kuća postaje dom".

zimska-kretivna.jpg"Učenici osnovnih, srednjih škola i fakulteta, djeca i mladi od 7 do 23 godine moći će odabrati jednu od 11 radionica u kojima će se: graditi mostovi od špageta, uređivati zidove (interijere) pomoću šablona i gumenih valjaka, konstruirati prave komade namještaja od kartona, koristiti konkretne graditeljske tehnike (ličenja, lijepljenja pločica i tapeta i itd.), izraditi kuću koja će svoj vizualni identitet mijenjati igrom svjetla i sjene, dizajnirati i izrađivati personalizirane keramičke pločice, raditi dizajn kuće u aplikaciji Home by me, osmišljavati i izrađivati kućice za kućne ljubimce te tehnikom tkanja na tkalačkom stanu potaknuti kreativni proces stvaranja uporabnog predmeta. Osim u graditeljskim i arhitektonskim područjima djeca će se moći kreativno izraziti i kroz dramu i ples.

Osim spomenutoga programa Zimske škole, pripremili smo i dodatne sadržaje za vrtićarce na koje se ne prijavljuje. Oxfordski program za djecu od 3 do 5 godina za razvoj predmatematičkih vještina, oblikovna radionica izrade kućica, eksperiment i statika na intuitivnoj razini povezana sa svakodnevnim iskustvom u igrama i radionica žongliranja.

Za naše smo polaznike posljednji dan pripremili jednu radionicu iznenađenja. Ne želimo puno otkriti, osim da ćete ih zasigurno čuti na završnoj svečanosti.

Voditelji radionica djelatnici su naše škole, bivši učenici te djelatnici Građevinskog i arhitektonskog fakulteta u Osijeku te vanjski suradnici. Ideja je ovog projekta učenicima tijekom zimskog odmora ponuditi radionice u kojima će svoje slobodno vrijeme provesti kvalitetno i kreativno, učeći kroz igru i druženje.

Radionice potiču stvaralački rad kod djece te polaznici stječu različite praktične vještine. Sve radionice u trodnevnom radu ostvaruju unaprijed dogovorenu temu koju nadalje razrađuju izražajnim sredstvima za pojedino kreativno područje.

Zadnji će dan Škola biti otvorena za javnost te će bake, djedovi, mame, tate svi zainteresirani moći pogledati uratke naših polaznika.

Učenici će tijekom tri dana radionica boraviti u prostoru škole u vremenu od 10 do 15 sati", kaže se u pozivnici organizatora.