Zimska škola kulture

Zimska     škola        kulture

Udruga KultAkt tijekom prosinca organizira novi ciklus Zimske škole kulture, organiziranu u suradnji s kulturnim institucijama grada Osijeka u kojima će svake subote djeca moći sudjelovati na zanimljivim radionicama. U subotu, 16. prosinca su u Muzeju likovnih umjetnosti.

Prva je radionica održana upravo u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek.
"Kako u subotu obilježavamo i Dan grada Osijeka, naša će radionica biti posvećena upravo Osijeku.Nakon zimske bajke, zaigrat ćemo se izrađujući putujuće slikovnice tematski naslovljene ‘Moj grad’", ističu u udruzi KultAkt i dodaju: "Vjerujemo da je djeci ovaj razigrani šareni prostor dobro poznat po pričaonicama i radionicama, a sada ćemo ga obogatiti za još jedno veselo iskustvo." Jedinstvenost ove radionice ogleda se u tome što će djeca tijekom radionice stvoriti takozvane putujuće slikovnice, koje će moći ponijeti sa sobom i proizvoljno ispričati svoju priču uz stvorene rekvizite bilo gdje i bilo kada.

Ovogodišnji niz interaktivnih radionica, pripremljen je na temelju iskustva prijašnjih, vrlo uspješnih škola kulture organiziranih u zimskom i ljetnom razdoblju, namijenjene su djeci od 6 do 12 godina, a cilj im je potaknuti zanimanje djece za pisanu riječ i vizualnu kulturu te kreativnost u izražavanju, educirati njihove roditelje i javnost o važnosti uključivanja djeceu rad kulturnih institucija, a istodobno, budući da je vrijeme adventa, namjera je približiti djeci duh i radosti zime. Radionice su besplatne, održavaju se tijekom tri uzastopne subote u prosincu – nakon GISKO-a, Zimska će se škola kulture "preseliti" u Muzej likovnih umjetnosti, a zatim u Muzej Slavonije. Maksimalan broj djece po radionicije 25, kako bi se svima mogli posvetiti jednako.
Sve potrebne informacije o Zimskoj školi kulture mogu se naći na Facebook stranici KultAkta.
Radionice:

16.12.2017., subota, 10:00-12:00, Muzej Slavonije
Radionica ‘Advent u Muzeju Slavonije’
Prigodno zatvaranje Zimske škole kulture
zimska-skola-kulture-plakat.png