Zimske radionice u osječkom ZOO-u

Zimske radionice u osječkom ZOO-u

fotografija Vedran Drabek

Osječki Zoološki vrt od 2. do 11. siječnja organizira zimske radionice namijenjene mališanima nižih razreda osnovnih škola u kojima će naučiti kako se živi tijekom zime u ZOO vrtu, što jedu životinje, kako ih se trenira, a neke će moći i dirati.

zoo-zimska-skola-tekst.jpgIz Zoološkog poručuju kako su kod njih najzanimljivije radionice u gradu, a do sada neviđeno u njihovom vrtu radionica je s 3D printerom i laserskim rezanjem, koju će voditi gosti iz Zagreba. "Po prvi puta stiže nam prof. Kristina Škaler, dipl. ing. strojarstva, nastavnica mentorica strukovno-teorijske nastave u Strojarsko tehničkoj školi Fausta Vrančića, te vanjska suradnica na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu sa svojim učenicima, koji već godinama gostuju po vrtićima i školama s 3D printerom. 3D printanje danas ima široku primjenu u medicini, veterini, građevini, oporavilištima životinja, a mališani će naučiti kako se modeliraju životinje na ovaj način. Sve što budu isprintali u tehnici TINKERCAD, nosit će kućama kao suvenir. Sljedećega dana na rasporedu će biti radionica laserskog rezanja šperploče i izrade broševa koje djeca također nose kućama", najavljuju organizatori.
Sve radionice su različite, a djeca mogu naučiti o pticama selicama, pripremiti hranu za ptice i na drveće staviti kućice za ptice, doznat će i zašto životinje spavaju zimski san, što je ljama, tko su gmazovi... Svi polaznici Zimske škole posljednjeg će dana, u petak 11. siječnja dobiti zaslužene diplome, obogaćeni za brojna zanimljiva znanja i iskustva!
Mjesto u Zimskoj školi može se rezervirati na tel. 031/285-234, a raspored Zimske škole po danima provjeriti na mrežnim stranicama Zoološkog vrta Osijek.