Živi zid - potpora obitelji iz Tenje

Živi zid - potpora obitelji iz Tenje

fotografije: M.P.

Ispred Općinskog suda na Europskoj aveniji u Osijeku - Živi zid prosvjedovao je zbog prodaje jedine nekretnine obitelji Klešćik iz Tenje, na javnoj dražbi nakon ovrhe.

"Jedini dom je nepovrediv" - ističe, pozivajući se na Ustav Anđelko Dujmović iz Živoga zida.
"Oni imaju četvero djece, nemaju nikoga, morat će na ulicu otići..klasična priča o otimačini vrijednih nekretnina"
Dražba obiteljske kuće u Tenji epilog je priče o kreditu, objašnjava nakon izlaska iz zgrade Općinskog suda u Osijeku Draženka Klešćik:"Kuću koja vrijedi nekih 150 tisuća eura prodavali su na dražbi u pola cijene..na moju sreću, nitko se nije pojavio. Koliko sam uspjela shvatiti, postupak se može ponoviti i mira nećemo imati. Uz moju majku i supruga, u kući žive moja četiri sina, a najmlađemu je 14 godina."
Bila je, objašnjava Anđelko Dujmović iz Živoga zida, uspješna obrtnica do začaranog  kruga potraživanja:
"Tako je i njen obrt propao, zahvaljujući jednoj  osobi iz Zagreba (ta osoba je bila član mladeži HDZ-a i ostala joj je dužna tristo tisuća kuna). Ona ga je tužila, međutim-nestao je iz Hrvatske, nestala je njegova firma i ona se nije mogla naplatiti. Ostala je 70 tisuća kuna dužna jednom osječkom privatniku i on sada želi dug naplatiti i iseliti ju iz kuće."
imag0316.jpg
"Kad čujem poštara da ide niz ulicu, sva se počnem tresti, jer ne znam što mi nosi, je li to opet koverta koju moram potpisati"- opisala je u razgovoru s novinarima Draženka Klešćik. Prišla joj je i Osječanka Jelena:
"Isto sam ostala bez kuće, radi takvih aktovki. Uzeli su mi sve osim duše, jer mi to ne mogu polomiti", kaže na kraju osječke priče, odmahujući s biciklističke staze prema pročelju sudske zgrade.

Izvještaj za Dnevnik Radio Osijeka