Živjeti zdravo - Hodanjem do zdravlja

Živjeti zdravo - Hodanjem do zdravlja

U subotu, 8. kolovoza nastavlja se redovita aktivnost iz projekta Živjeti zdravo Hodanjem do zdravlja. Okupljanje je ispred pješačkog mosta s desne strane Drave, a kreće se u 9 sati uz stručno vodstvo Ivana Matančića.

Hoda se stazom za hodanje na lijevoj dravskoj obali, pridržavajući se svih mjera koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo. "Jer zdravlje i sigurnost naših sugrađana su nam najvažniji", poručuju članovi tima Nikola Kraljik i Ivan Matančić i dodaju kako će se zbog visokih temperatura i visokog UV indeksa tijekom ljeta u avanturu hodanja do zdravlja kretati od 9 sati, ali ipak preporučuju zaštitu od sunca te da se sa sobom ponese voda za osvježenje.

"Promijenite svoje životne navike i prihvatite važnost hodanja kao jednog od najučinkovitijih  i  zdravstveno najpoželjnijih oblika tjelesne aktivnosti. Uključite se jer zajedno možemo stvoriti promjene. Koliko vremena možete vi dati? Uz prikladnu opremu za hodanje, učinite nešto dobro za svoje zdravlje - hodajte s nama", pozivaju Kraljik i Matančić.