Zlatna hrvatska mladež i Pauline pjesme u prozi - Ja sam Saga

Zlatna hrvatska mladež i Pauline pjesme u prozi - Ja sam Saga Zlatna hrvatska mladež i Pauline pjesme u prozi - Ja sam Saga

Ivan Faktor, Paula i Goran Rem

U knjižari Nova, u Osijeku održano je predstavljanje knjiga "Zlatna hrvatska mladež" Paule Rem te zbirka priča Gorana Rema "Pauline pjesme -Ja sam Saga". O knjizi su govorili Sanja Jukic, Ivan Trojan, Branko Čegec, Igor Gajin te autori.

Ogranak Matice hrvatske u Osijeku i Meandar Medija Zagreb, nositelji su projekta oca i eri - Gorana i Paule Rem. Paulina "Zlatna hrvatska mladež”, zbirka je priča koje su bile predlošci za pjesme u prozi Gorana Rema koje su objedinjene u "Pauline pjesme u prozi – Ja sam saga". Rem je iskreno pred publikom priznao kako je riječ "...čistoj krađi, čak pljački!". Iščitavajući prozna djela svoje kćeri Rem je pronalazio segmente za svoju pjesme u prozi. Svaka mu je priča otvarala prostor u koji prije nije zalazio i stoga je, ističe, ova, deseta zbirka, potpuno drugačija od dosadašnjih.

Paula je slagala prošlost, sadašnjost i dio budućnosti u slijed snova koji će se nastaviti u "Srebrnoj austrijskoj mladeži": "Knjiga je u pripremi, a snovi nisu naši. Oni su fragmenti svijeta medija koji nas svakodnevno okružuje. Svega nekoliko novinskih kuća oblikuje našu stvarnost koja je najsličnija onoj iz filma Matrix u kojoj samo sanjamo stvarnost koju živimo. A priče su koncipirane poput Faktorovih filmova. Faktor je godinama snimao segmente, a snimke iz različitih razdoblja koristio za jedinstvenu filmsku priču"

Paula Rem