Zlatni šlepovi i priznanja u rukama najboljih

Zlatni šlepovi i priznanja u rukama najboljih Zlatni šlepovi i priznanja u rukama najboljih
Foto: FB Vukovar film festival Foto: FB Vukovar film festival
Foto: FB Vukovar film festival Foto: FB Vukovar film festival

Foto: FB Vukovar film festival

Dodjelom nagrada i priznanja u Vukovaru je u nedjelju završio 13. Vukovar film festival na kojem je prikazano više o 60 filmova među kojima je publika imala prigodu pogledati i pobjednike festivala u Berlinu i Cannesu.

Najboljim dugometražnim filmom proglašen je njemački film "Razbijačica sustava" Nore Fingscheidt, a najboljim kratkometražnim filmom "Šaptači" mađarskog redatelja Barnabása Tótha.
U konkurenciji dokumentarnog filma najboljim je proglašen bugarski film "Kalin i zatvorska ekipa" Petka Gyulcheva. Nagrađenima je pripala nagrada "Zlatni šlep".
Posebno priznanje žirija pripalo je dokumentarnom filmu o Vladi Divljanu "Nebeska tema" srbijanskog redatelja Mladena Matičevića. Nagrada za životno djelo dodijeljena je glumcu Žarku Potočnjaku, dok je Mario Ivezić nagrađen Nagradom Krsto Papić za poseban doprinos hrvatskoj kinomatografiji.
O nagradama u kategrijama dugometražnog, kratkog igranog i dokumentarnog filma odlučivao je žiri u kojem su se nalazili novinarka i redateljica Jasna Nanut, producent Miodrag Sila te bivši urednik HRT-a Đelo Hadžiselimović.
Zbog nevremena praćenog tučom svečano zatvaranje festivala održano je u Hrvatskom domu.