Zlatnim žicama Slavonije završio ovogodišnji Aurea Fest

Zlatnim žicama Slavonije završio ovogodišnji Aurea Fest Zlatnim žicama Slavonije završio ovogodišnji Aurea Fest

Foto: D. Mirković, pozega.eu

HRT Radio Osijek nagradio je autoricu najljepšeg slavonskog teksta Jasminku Blašković za pjesmu "Kćer ravnice" koju je u Požegi prošle godine izvela Viktorija Kulišić. Na festivalu je predstavljeno 20 novih tamburaških pjesama.

Radio Osijek i Drugi program Hrvatskoga radija izravno su prenosili tamburašku večer, a Zlatnim je žicama bila posvećena i cijela jučerašnja emisija Ritam šokadije.

Uoči festivalske večeri članovi TS Lajbeki iz Turopolja, pobjednici „Zlatnog glasa zlatne doline" u Kaptolu predstavili su video spot za pjesmu "Noćas ti dolazim u snove", a najavljen je i nastup Najboljih hrvatskih tamburaša koji su u Požegi proslavili 30. rođendan. Publika je potom uživala u  nastupima najpoznatijih tamburaških imena među kojima su i oni iz požeškog kraja kao što su Garavuše, Stjepan Japarić i Rubato, te Slavonske lole, Najbolji hrvatski tamburaši, Stjepan Jeršek, Ćiro Gašparac, Ravnica, Širok šor, Marija Pavković, Slavonski dukati, Dike, Tamburaši za dušu, Sanja Hajduković, Viktorija Kulišić, Salaš, Kristali i drugi. Soliste je pratio festivalski orkestar pod ravnanjem Krunoslava Dražića.

Tamburaška slavonska večer okončana je pozdravnim riječima gradonačelnika Požege Darka Puljašića koji je uputio poziv za jubilarni 50. festival dogodine, te veličanstvenim vatrometom koji se prolomio požeškim nebom. Večer na središnjem trgu nastavljena je koncertom Najboljih hrvatskih tamburaša uz 30 godina rada pri čemu su se prisjetili nastupa na ovdašnjim festivalima.