ZLO: Prema Jadranu kao i prošle godine, a od 1. srpnja i prema Kölnu

ZLO: Prema Jadranu kao i prošle godine, a od 1. srpnja i prema Kölnu ZLO: Prema Jadranu kao i prošle godine, a od 1. srpnja i prema Kölnu
foto: Krunoslav Inhof / HRT foto: Krunoslav Inhof / HRT
foto: Krunoslav Inhof / HRT foto: Krunoslav Inhof / HRT
foto: Krunoslav Inhof / HRT foto: Krunoslav Inhof / HRT
foto: Krunoslav Inhof / HRT foto: Krunoslav Inhof / HRT
foto: Krunoslav Inhof / HRT foto: Krunoslav Inhof / HRT

foto: Krunoslav Inhof / HRT

Radni sastanak u osječkoj Zračnoj luci održali su danas direktor Davor Forgić i osječko - baranjski župan Ivan Anušić, a razgovarali su o financiranju od strane vlasnika, novim linijama te letovima za vrijeme predstojeće turističke sezone.

Zračna Luka Osijek u vlasništvu je države 55%, udio Grada Osijeka je 25%, a Osječko-baranjske županije 20% i njezin rad gotovo u cjelosti ovisi o njihovu sufinanciranju. Na današnjem je radnom sastanku s direktorom Davorom Forgićem osječko-baranjski župan Ivan Anušić istaknuo kako je u ovoj godini Zračna luka sufinancirana s 400.000 kuna, a do kraja se godine taj iznos planira udvostručiti: "Želimo Zračnu luku bolju, kvalitetniju i funkcionalniju jer je ona, po mojoj slobodnoj procjeni, najbitniji strukturni objekat odavde pa, ne bih rekao samo u Osječko-baranjskoj županiji, možda i na cijelom istoku Hrvatske. Do sada je Županija u ovoj godini izdvojila za sufinanciranje 400.000 kuna, a vjerojatno ćemo na idućem rebalansu proračuna ponoviti taj iznos i do kraja godine", rekao je župan i dodao kako su iz Grada Osijeka na zajedničkom sastanku također najavili povećanje iznosa koji se izdvaja za Zračnu luku.

dsc_5603.jpg Direktor Davor Forgić današnji je sastanak ocijenio iznimno konstruktivnim, a najavio je i kako ljetna zračna linija prema Stuttgartu postaje cjelogodišnja, dok od 1. srpnja kreće nova veza s Njemačkom, Köln-Osijek-Köln: "Ta će linija biti srijedom i nedjeljom, a letjet će se s Airbusom 319 što znači znači kapacitet od 150 putnika. Cijene, mislim da su na internetu objavljene, od 39 eura pa na više."

Budući da se bliži turistička sezona najavljeni su i letovi prema Jadranu koji će biti kao i prijašnjih godina: "Trade Air je koncesionar koji je prošao na natječaju, a izravne linije također imamo i s Croatiom Airlines. Četvrtkom će se letjeti za Dubrovnik, a petkom za Split", rekao je Forgić.

Prema najavama i rezultatima o rastu broja putnika iz prijašnjih godina cilj je Zračne luke Osijek možda i dvostruko nadmašiti rekordan broj putnika iz 2017. godine kada ih je bilo preko 40.000.

Davor Forgić i Ivan Anušić