Znanost boja, u bojama, o bojama, s bojama...

Znanost boja, u bojama, o bojama, s bojama...

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, u suradnji s dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama te drugim ustanovama pripremilo je bogat program za ovogodišnji 17. Festival znanosti koji se održava od 8. do 13. travnja. Glavna tema festivala su boje.

Festival znanosti je manifestacija kojoj je cilj približiti znanost javnosti, tijekom koje znanstvenici i studenti popularnim predavanjima, radionicama, tribinama, izložbama i drugim događanjima daju doprinos popularizaciji znanosti i motiviranju mladih ljudi na istraživanje i stjecanje novih znanja. Sastavnice Sveučilišta u Osijeku u suradnji s osnovnim i srednjim školama u Osijeku i okolici održat će aktivnosti na više lokacija, a dio događanja održat će se u Vinkovcima i Našicama.
"Boja novca", "Zeleni gradovi – izazov ili nužnost za budućnost?!", "Demografski razvoj bijelo plavog grada", "Nazivi boja u hrvatskom jeziku", "Tajne biserno bijelih zubi", "Što boja stolice govori o vašem zdravlju?", "Koža kao semafor", "Boje u digitalnom svijetu", "Mondrianove boje", "Kako daltonisti vide svijet", "Percepcija boja i druge fiziološke značajke ptica i sisavaca kao ožiljci evolucije" – samo su neki od naslova iz bogatog programa ovogodišnjeg Festivala znanosti.
Detaljan pregled događanja dostupan je na ovoj poveznici:
http://www.unios.hr/wp-content/uploads/2019/02/program-fz-20190220.pdf